Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Windows 11 ska få bättre Start-meny och aktivitetsfält

Windows 11 ska få bättre Start-meny och aktivitetsfält

I en ny version av Windows 11 som har skickats ut till Windows Insider-medlemmar ingår flera förbättringar för den nya Start-menyn och det förändrade Aktivitetsfältet, rapporterar The Verge.

Ändringarna Microsoft har gjort i dessa grundläggande Windows-funktioner hör till det som har fått mest kritik i den nya systemversionen, och företaget ser ut att åtgärda vissa av de saker kritikerna har påtalat.

Klocka och datum har hittills bara gått att se längst till höger i Aktivitetsfältet på din huvudskärm, medan eventuella ytterligare anslutna skärmar har saknat dem. Uppdateringen återställer ordningen så att du kan se tid och datum oavsett vilken skärm du jobbar på.

Start-menyn får en ny inställning för att välja om du vill se fler fästa program än rekommendationer eller tvärt om.

Avancerade delningsinställningar som hittills (även i Windows 10) har legat kvar i Kontrollpanelen flyttar nu in i moderna appen Inställningar. Det gäller nätverksupptäckt samt fil- och skrivardelning.

Andra saknade funktioner som möjligheten att dra och släppa filer på programikoner och att visa varje programfönster för sig i Aktivitetsfältet väntar vi fortfarande på.