Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Windows 11 kan få vattenstämpel på osupportade datorer

Windows 11 kan få vattenstämpel på osupportade datorer

Microsoft ska börjat experimentera med att lägga in en varnande vattenstämpel på skrivbordet ifall Windows 11 körs på hårdvara som inte har stöd för operativsystemet, rapporterar The Verge.

I varningen står det ”System requirements not met” (Systemkrav ej uppnådda). En liknande varning ska också synas på landningssidan för Inställningar. 

Varningarna har än så länge bara dykt upp i testversionen av Windows 11. Det återstår att se när och om de kommer dyka upp i standardversionen.

Systemkraven för Windows 11 är följande:

Processor: 64-bitarsprocessor på 1 GHz eller mer med minst två kärnor. Det låter inte så farligt, men den måste dessutom vara väldigt ny. I princip handlar det om åttonde generationen Core-processor från Intel och Ryzen 3000-familjen eller nyare från AMD, med ytterligare några något äldre processorer som vissa modeller av Ryzen 2000-serien och Intels Skylake-X. Kompletta listor finner du hos Microsoft.

RAM: Minst 4 GB.

Lagring: Minst 64 GB.

TMP: Trusted Plattform Module (TPM) version 2.0. Finns inbyggt i de flesta av processorerna som stödjer Windows 11, men kan behöva aktiveras i bios.

Grafikkort: Kompatibelt med Directx 12 eller senare med WDDM 2.0-drivrutin.

Skärm: Högupplöst 720p-skärm större än 9-tum på diagonalen och med 8 bits per färgkanal.

Internetuppkoppling och Microsoft-konto: Windows 11 Home kräver internetuppkoppling och ett Microsoft-konto för den inledande installationen. Internetuppkoppling krävs för uppdateringar och för att ladda ner och ta del av vissa funktioner. Ett Microsoft-konto krävs för vissa funktioner.

Läs också: ”Död åt Utforskaren – Microsoft kan bättre än så”