Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Windows 11: 8 nya kortkommandon du bör känna till

Windows 11: 8 nya kortkommandon du bör känna till

Tangentbordsgenvägar är ett smart sätt att spara tid. I stället för att svepa runt med musen, klicka dig igenom menyer eller släpa runt på olika fönster kan du gå rakt på sak med enkla knappkombinationer. Vi använde dem redan flitigt i tidigare versioner av Windows, och i version 11 finns det ett gäng nya genvägar som absolut kan vara värda att lära sig.

Dessa genvägar ger dig omedelbar åtkomst till några av Windows 11-nyheterna, som widgetar. Vår favorit hittills? Snabbåtkomst till den nya Fäst-funktionen som låter oss välja olika layouter när vi arrangerar programfönster på skärmen. Detta är en klar uppgradering från Windows 10, som krävde att du pillade med Power Toys för att uppnå liknande fönster-funktionalitet.

Utöver de förinställda alternativen finns det ytterligare två genvägar som låter dig hantera Fäst-funktionaliteten på ett smidigare sätt. Förutom att fästa ett fönster till höger eller vänster (Win + vänster/höger) kan du också välja att fästa aktiva fönster i skärmens över- eller nederkant.

Här kommer dessa och ytterligare ett gäng nya genvägar för Windows 11. En del knappkombinationer har lett till andra funktioner i tidigare versioner av Windows, och dessa markerar vi med en asterisk för att visa att de nu tar dig till nya platser.

Åtta nya Windows 11-kommandon

Win + W – öppna widgetar
Win + Z* – öppna fäst-layouter
Win + Alt + uppåtpil – fäst aktivt fönster i skärmens överkant
Win + Alt + nedåtpil – fäst aktivt fönster i skärmens nederkant
Win + Ctrl + C – stäng av färgfilter (måste väljas i inställningsmenyn först)
Win + C* – öppna Chatt i Microsoft Teams
Win + A – öppna Snabbinställningar
Win + N – öppna Notiscenter och kalender.


Originalartikel från PCWorld
Översättning: Billy Ekblom