Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Winamp planerar återkomst – men i vilken form?

Winamp planerar återkomst – men i vilken form?

Winamp lanserades 1997 och tog pc-världen med storm. Knappt någon som hade en pc hemma i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet saknade mediaspelaren som var helt synonym med mp3-filer och Windows.

Sedan avtog utvecklingen och Apples Itunes blev populärt även bland Windowsanvändare som ville synka sin musik med Ipod. 2013 släpptes version 5.666 som verkade bli den allra sista, innan ägarna plötsligt släppte en något ofärdig version 5.8 under 2018 som fortfarande såg ut att höra hemma på Windows XP.

Nu har Winamp.com plötsligt vaknat till liv igen. Mediaspelaren ägs numera av Bryssel-baserade Audiovalley som ett av flera ljudrelaterade dotterbolag, och det verkar som att Winamp kommer återuppstå i en helt annan form än innan.

Så här skriver företaget: ”Inte bara uppdaterad, utan helt remastrad. Nya Winamp kopplar dig till din musik var du än är. Den för dig närmre artisterna du älskar. Den är ett hem för dina musikpodcaster och radiostationer”. Det ser alltså ut som om nya Winamp kanske inte alls blir en renodlad spelare utan istället mer av en konkurrent till Spotify.

Någon tidsplan för när nya Winamp kan lanseras finns inte, och att döma av de platsannonser Audiovalley har lagt ut för olika Winamp-relaterade roller kan det dröja ett tag. De letar bland annat en ”talangscout” och en personalchef, vilket tyder på att de planerar fler nyanställningar för mer tekniska roller.