Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Vivaldi-vd:n till rasande attack mot Microsofts Edge-metoder

Vivaldi-vd:n till rasande attack mot Microsofts Edge-metoder

Webbläsaren Vivaldis vd, Jon von Tetzchner, anklagar Microsoft i ett nytt blogginlägg för att ägna sig åt konkurrenshindrande beteende gällande sin webbläsare Edge.

Jon von Tetzchner skriver att har du en ny Windows-dator, öppnar Edge och söker på Bing för att ladda ner Vivaldi så hittar du längst upp i söket en annons från Microsoft där det står att ”Du behöver inte ladda ner en ny webbläsare” med en uppmaning om att använda Edge istället.

Laddar du ner och installerar Vivaldi är det fortfarande svårt att göra om den till standardwebbläsaren för Windows 11 som fortsätter uppmana användaren att hålla sig till Edge.

Gör du Vivaldi till standardwebbläsaren och startar upp Edge kommer en uppmaning om att köra med ”rekommenderade inställningar för webbläsare”, vilket är att göra Edge till standardwebbläsaren.

”Microsofts metoder verkar desperata. Och bekanta. Det är tydligt att de inte vill att du använder andra webbläsare. De erbjuder att betala dig att använda deras webbläsare via deras Microsoft Rewards-program. Det här är inte ett självsäkert företag som utvecklat en bättre webbläsare. Det är ett företag som öppet missbrukar sin position för att ge användare en sämre produkt för att de kan. Passera inte gå, samla inte in 200 dollar. Kan du säga monopol?” skriver Jon von Tetzchner.

Läs också: Vändningen – Nu blir det lättare att byta standardwebbläsare i Windows 11