Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Vill du söka stipendium för företagare?

Vill du söka stipendium för företagare?

Ta chansen att kunna utveckla din verksamhet med ett stipendium.

Behöver du och ditt företag vässa ert erbjudande? Finns det en kurs eller studieresa, eller verktyg och redskap som skulle kunna utveckla verksamheten? Då går det just nu att skicka in en ansökan till Stipendie- och bidragsfonden eller till Hantverksinstitutets fond. Det är två fonder som Företagarna på riksnivå ansvarar för.

Stipendierna gav nya möjligheter 

I fjol tilldelades Julia och Freja Lindskog som driver trädgårdsföretaget Systrarna Lindskogs trädgård och Design utanför Löderup i Skåne 19 000 kronor ut Stipendie- och bidragsfonden. Pengarna använde de till att finansiera en certifierad floristutbildning.

I motiveringen till stipendiet står det att de båda på ett föredömligt sätt vuxit organiskt, steg för steg i sin verksamhet inom trädgårdsbranschen.

Finsnickaren Nils Nord i Malmö är en annan företagare som ansökte om stipendium i fjol. Han tilldelades 30 000 kronor ur Hantverksinstitutets fond för att delfinansiera en lackeringsbox som gör det möjligt för honom att fortsätta satsa på att utveckla snickeriet.

I motiveringen står det att läsa att han på ett engagerat sätt gått från anställd till att driva egen verksamhet inom i ett traditionellt yrke.

Ansök senast 30 september 

På Företagarnas sida för stipendier kan du se vilka ansökningsvillkor som gäller. Där hittar du även de digitala ansökningsformulären. Sista ansökningsdag för de båda är den 30 september.

Gå till stipendiesidan.