Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Utvecklare kritisk när Microsoft börjar blockera ”anti-Edge”-verktyg

Utvecklare kritisk när Microsoft börjar blockera ”anti-Edge”-verktyg

Microsoft har nu börjat blockera Edge Deflector, en tredjepartsapp som gör att Windows-användare inte behöver använda Edge i Windows-sökresultatet, rapporterar The Verge.

Blockeringen har än så länge bara dykt upp i förhandsversionen av Windows 11, men enligt Microsoft själva kommer den gälla för alla standardanvändare de kommande veckorna.

Microsoft har tekniskt sett inte specifikt gått efter Edge Deflector men gjort så utvecklare inte längre kan åkalla microsoft-edge-protokoll-länkar. Dessa begränsas nu bara till Edge.

”Det här är inte handlingar gjorda av ett medvetet företag som bryr sig om sin produkt längre”, skriver Daniel Aleksanderson, Edge Deflectors utvecklare i ett blogginlägg och fortsätter.

”Microsoft är inte ett bra ombud för Windows. De prioriterar annonser, bundleware och service-prenumerationer istället för deras användares produktivitet.”

Även Firefox, som haft planer på att kopiera funktionaliteten från Edge Deflector till sin webbläsare, stämmer in i kritiken i ett uttalande till The Verge. 

”Användare förtjänar val. De borde ha möjligheten att enkelt välja standarden och deras val av webbläsare borde respekteras.”

Läs också: Firefox blir första stora webbläsaren i Microsoft Store