Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Toppbetyg även i år till flexibla Windscribe VPN

Toppbetyg även i år till flexibla Windscribe VPN

Testad produkt: Windscribe
Pris: Från ca 35 kronor per månad

Kanadensiska Windscribe har länge tillhört toppskiktet av de vpn-tjänster vi har testat. En av de främsta orsakerna till detta är deras unika abonnemangsform där de låter användaren själv skräddarsy sin egen tjänst.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Windscribe har bra hastigheter, många länder att koppla upp mot och ger åtkomst till samtliga streamingtjänster vi testat med. Dessutom låter de dig skräddarsy ditt abonnemang och bara betala för de länder du vill koppla upp dig mot. En av de bästa vpn-tjänsterna.

Positivt

  • Billigt
  • Skräddarsydda abonnemang
  • Snabbt
  • Åtkomst till samtliga streamingtjänster vi testat

Negativt

  • Inga långtidsabonnemang
  • Bara tre dagars pengarna tillbaka-garanti

Kanadensiska Windscribe har länge tillhört toppskiktet av de vpn-tjänster vi har testat. En av de främsta orsakerna till detta är deras unika abonnemangsform där de låter användaren själv skräddarsy sin egen tjänst.

Du betalar helt enkelt bara för de länder du vill kunna koppla upp dig emot. Varje land du väljer kostar en dollar (i dagsläget 9,72 kronor) i månaden och ger dig 10 gb data. Vill du bara kunna koppla upp dig mot en svensk server för att kunna se exempelvis SVT Play när du är utomlands på semester så kostar det alltså bara en knapp tia i månaden.

Vill du även kunna streama från BBC Iplayer och amerikanska Netflix kostar det dig knappa 30 kronor i månaden. Vill du få tillgång till obegränsad mängd data kostar det ytterligare en dollar i månaden.

Windscribe erbjuder även vanliga abonnemang där åtkomst till alla länder ingår. Dessa kostar 88 kronor (9 dollar) för månadsabonnemang och 40 kronor (4,08 dollar) i månaden för årsabonnemang.

De erbjuder även ett gratisabonnemang där det ingår upp till 10 gb datatrafik i månaden.

Några långtidsabonnemang för att pressa ned priset ytterligare har de tyvärr inte och de erbjuder dessutom bara tre dagars ”pengarna tillbaka-garanti”. Men då det går att testa på tjänsten med gratisalternativet gör detta dock inte så mycket.

Positivt är dock antalet betalalternativ. Här finns allt från Kortbetalning och Paypal till betalning med kryptovalutor.

Snabbt och många länder

Windscribe erbjuder åtkomst till hela 70 länder. Hur många servrar de har är oklart, men det går i alla fall snabbt varje gång vi testar.

Mot svensk server kommer vi upp i imponerande 126 Mbit/s, mot brittiska får vi 108 Mbit/s och mot amerikanska 102 Mbit/s. Det är alla tre riktigt bra resultat, men kan inte matcha de allra bästa som exempelvis Nord VPN.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Windscribe kommer upp i 50 procent för svenska servrar, 43 procent för brittiska och 41 procent för amerikanska.

När det gäller åtkomsten till de vanligaste strömningstjänsterna får vi dock full pott med Windscribe. Vi kommer åt SVT Play, TV4 Play, svenska Disney Plus, svenska HBO Max, brittiska BBC Iplayer, amerikanska Netflix och amerikanska HBO Max. Tillsammans med Nord vpn är Windscribe den första tjänst vi testat som klarat av detta.

Windscribe behåller med andra ord sin position som en av de absolut bästa vpn-tjänsterna vi testat. De är aningen billigare än Nord vpn, men når å andra sidan inte riktigt upp i samma hastigheter.

Specifikationer

PC för Alla rekommenderar

Tjänst: Windscribe
Testad: Mars 2022
Verksamhetsland: Kanada
Kontakt: swe.windscribe.com
Antal servrar: Okänt antal servrar i 70 länder
Sajt på svenska: Ja
Program på svenska: Nej
Program till pc: Ja
Program till mac: Ja
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: Obegränsat
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 126 Mbit/s (50%)
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 108 Mbit/s (43%)
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 102 Mbit/s (41%)
Åtkomst till SVT play: Ja*
Åtkomst till TV4 Play: Ja*
Åtkomst till svenska Disney+: Ja*
Åtkomst till svenska HBO Max: Ja*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja*
Åtkomst till amerikanska HBO Max: Ja*
Pris vid månadsbetalning: 88 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: 40 kronor per månad
Övriga prisalternativ: 9,72 kronor per land/10 gb datatrafik vid skräddarsytt abonnemang

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.