Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Telecomprofilen tar över som ordförande i Företagarna Hudiksvall

Telecomprofilen tar över som ordförande i Företagarna Hudiksvall

Ylvali Gerling har nu lämnat över ordförandeskapet till Henric Lööv.

Det är Henric Lööv som nu tar vid som ny ordförande i Företagarna Hudiksvall efter att Ylvali Gerling valt att lämna över facklan till entreprenören som hoppas kunna bidra med insikter utifrån som kan hjälpa när det kommer till utvecklingen av kommunens näringsliv. 

– Jag tror och hoppas att de sett att jag är rätt driven. Jag har jobbat i Stockholm och Uppsala, men eftersom jag jobbat mycket med kedjor har jag varit in i nästan varenda liten stad och jobbat med lokala förutsättningar. Någonstans där finns det mycket erfarenhet som jag tror kan vara bra att ta med sig in, säger den nya ordföringen i en intervju med Hudiksvalls Tidning. 

”Tycker verkligen om Hudiksvall” 

Henric Lööv är uppvuxen i Uppsala och har en lång yrkeserfarenhet av att jobba inom telecombranschen. Första gången han kom i kontakt med Hudiksvall var när han jobbade inom Stjärna fyrkant, berättar han för tidningen tidningen:

– Jag fick en sådan bra känsla när jag kom hit. Jag tyckte om Hudiksvall, gänget här och fastigheten – allt kändes super. Det låg kvar och gnagde i mitt huvud.

I dag är han vd för E-com i Hudiksvall som till en början var en del av Eldabutikerna. Henric beskriver själv att det var baserat på ett blixtsnabbt beslut som togs 2019. 

– Jag hade ju aldrig haft någon egen butik, bara jobbat strategiskt med utveckling av kedjorna, säger Henric Lööv och fortsätter:

– Tanken var kanske inte att vi skulle flytta hit, för jag är uppväxt och har jobbat i Uppsala och Stockholm hela mitt liv. Där är det inte lika mycket relationer som det är i den här typen av mindre stad, så jag insåg på en gång att det var viktigt att vara här både för personalen men också kunderna.

Vill bidra till utvecklingen av Hudiksvalls näringsliv

När Företagarna Hudiksvall sökte ny styrelse fick Henric frågan om han kunde tänka sig ta över som ordförande efter Ylvali Gerling som haft rollen sedan 2019.

– Det känns jättekul och bra. Jag är faktiskt väldigt inspirerad och motiverad att ta tag i det. Jag tvekade inte när jag fick frågan, även om det är med stor respekt för tidsåtgången som jag vet är stor, säger han till HT.

Henrik Lööv avslöjar att han är laddad för sitt nya uppdrag och ett av hans första fokus kommer ligga på att bland annat öka medlemsantalet.

– Sen vill jag jättegärna träffa företag. Det känns spännande att få komma ut dit utan att försöka sälja en växel eller något sådant, bara fråga hur det fungerar och vad vi kan jobba med.

Välkommen till oss Henric Lööv!