Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Ta bort störande detaljer från dina foton – gratis i webbläsaren

Ta bort störande detaljer från dina foton – gratis i webbläsaren

Ibland blir digitalbilderna inte riktigt som planerat. Du kanske har tagit en fin bild, men det är något som stör kompositionen. Det kan vara en främmande människa i en gruppbild, en ful läskburk på stranden eller en störande vägskylt på den mysiga Paris-gatan.

Det här går att fixa i bildbehandlingsprogram som Photoshop – men det är komplicerat. Ett enklare alternativ är att använda tjänsten Cleanup Pictures.

Det är en webbaserad tjänst som med hjälp av artificiell intelligens tar bort störande detaljer. Så här gör du – steg för steg.

Cleanup Pictures

1. Surfa till cleanup.pictures och ladda upp bilden du vill bearbeta.


Cleanup Pictures

2. Markera det du vill radera. Genom att använda reglaget vid Brush Size kan du öka eller minska storleken på markeringsverktyget.

Cleanup Pictures

3. Efter en kort bearbetning försvinner det objekt du har markerat automatiskt – utan att man kan se att något har tagits bort. I de flesta fall fungerar det här förvånansvärt bra och när du är nöjd är det bara att ladda ned den nya bilden till din hårddisk.

Gratisvarianten kräver ingen registrering och enligt tillverkaren lagras inga bilder på deras servrar. Den enda reservationen är att du bara får spara bilderna lågupplösta (720 pixlar).

Vill du behålla dem i originalupplösning måste du välja betalabonnemanget Cleanup Pro. Det kostar 24 dollar (cirka 220 kronor om året).