Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Ta årets smartaste beslut

Ta årets smartaste beslut

Birgit Elonen är en av många företagare som tagit del av Företagarnas nya erbjudande. Foto: Cornelia Jönsson.

Det har aldrig varit enklare att höja sin kompetens. Företagarna erbjuder kurser som gör dig smartare som företagare. Kurserna tas fram efter de behov som finns hos företagen som anmäler sig. Paketet är värt 30 000 – men kostar endast 1 495 kronor. Sista dag för anmälan är 28 februari.

Nu har du chansen att få svar på alla dina frågor om digital marknadsföring; du kan lära dig Excel på riktigt eller få verktygen att förstå vad en resultat- och balansräkning egentligen betyder. Allt är dessutom skräddarsytt för en företagares vardag – och tidigare elever ger satsningen högsta betyg.

Utbildningspaketet är ett erbjudande till dig som är medlem i Företagarna. Du väljer kurser utifrån de behov som du har i ditt företag just nu. Kurserna passar både dig som är soloföretagare och dig som har upp till 49 anställda. Både du och dina anställda kan ta del av erbjudandet.

”Kurserna bidrar till att jag har blivit en bättre företagsledare”

Birgit Elonen arbetar på byggföretaget Murtek i Gävle och hon driver också driver firman Din Stad. Hon är en av dem som nappade på erbjudandet för snart ett år sedan.

– Kurserna bidrar till att jag har blivit en bättre företagsledare. Utbildningen är smart och effektivt upplagd, vilket innebär att jag enkelt kan få in kursaktiviteterna i min vardag som företagare. Dessutom är ju priset helt fantastiskt, säger hon.

Du behöver inte oroa dig för att sitta fast i en skolbänk i flera dagar i sträck. Kurserna genomförs som digitala utbildningar live eller så kallad e-learning. Varje utbildning är mellan 2 och 6 timmar; enstaka gånger kan de vara utspridda på flera dagar.

– Det är en härlig känsla att få lära sig nya saker, och det är en utbildningsform som passar alla typer av företagare. Det är en härligt inkluderande stämning – och du behöver inte vara ett digitalt proffs för att vara med.

Och som vanligt när du sätter ett gäng företagare i samma rum (fysiskt eller digitalt) kommer kunskapsutbyte och nätverkande som en naturlig del.

Affärskompetens effekt är ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden och sker i samarbete mellan Företagarna och Affärskompetens för att främja kompetensutveckling hos små[1]företag i alla branscher. Anna Libietis är ansvarig för projektet hos Företagarna, och hon upplever att projektet har mottagits mycket positivt bland medlemmarna.

– Jag blev uppringd av en förtroende-vald som berättade att ingen annan förmån har mottagits så positivt hos medlemmarna som detta erbjudande.

– Svårigheten att hitta lämplig arbetskraft är företagens största tillväxthinder sedan många år. Vi vet samtidigt att det finns stor potential att komma till rätta med delar av utmaningen genom att satsa på de personer som redan finns i företaget.

Anna Libietis pekar på en tidigare undersökning som visar att många företag (43 procent) menar att befintlig personal med rätt kompetens kan ta sig an de arbetsuppgifter man söker personal till:

– Men de främsta hindren för kompetensutveckling – kostnaden samt bristen på tid och träffsäkra utbildningar – behöver undan[1]röjas. Det gör vi inom ramen för projektet och på sikt vill vi se politiska reformer som gör det möjligt för småföretagen att långsiktigt satsa på.

Det här ingår i paketet:

  • Behovsanalys – vad är viktigast för ditt företag just nu?
  • Tillgång till egna möten med en företagscoach, tre till fem möten per företag.
  • Utbildningar inom företagarämnen, exempelvis ledarskap, medarbetarskap, försäljning, ekonomi, marknadsföring och presentationsteknik.
  • Utbildningarna genomförs live, digitalt och genom e-learning.
  • Utbildningarna startar i mars.

Det finns 800 platser och intresseanmälan gör du här. Sista dag för anmälan är 28 februari.

Kurserbjudandet är värt drygt 30 000 kronor; du betalar 1 495 kronor plus moms.