Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Syskonen Sjöö om att koras till Årets Företagare och att driva energibolag i kristider

Syskonen Sjöö om att koras till Årets Företagare och att driva energibolag i kristider

I augusti korades Linda och Magnus Sjöö till Årets Företagare i Halmstad 2022.

Nyligen delades det prestigefulla priset Årets Företagare i Halmstad ut och i år var det syskonentreprenörerna Linda och Magnus Sjöö som korades. Tillsammans driver de PS Energi som är ett drivmedelsföretag. Linda är ekonomichef och Magnus är vd. 

– Det känns jätteroligt och det är ett stort erkännande verkligen, men det finns ju en anledning till att vi står här. Det är ju alla våra kära medarbetare, kollegor som är fantastiska och som har gjort detta möjligt. Det är tack vare dem, sa Linda Sjöö i en intervju då hon uppvaktades på sin arbetsplats av Företagarnas lokalförening i Halmstad.

 

Nu berättar duon om sin företagsresa och hur el- och energikrisen påverkar deras verksamhet i en stor intervju med Hallansposten:

– Vi har inte riktigt samma problem som elmarknaden har i dag. Att dieselpriset var över 27 kronor litern i mars/april är inte hållbart, säger Magnus Sjöö till tidningen.

Vinnarmotivering: 

Årets Företagare är ett ansvarstagande företag inom en mycket aktuell bransch. De har gemensamt lyft företaget till högre höjder med policyn – tumma aldrig på kvalitén, kunskapen eller servicen. De glömmer heller inte att det finns en betydande mjukvara, den personliga servicen. Hela företaget värnar i sitt dagliga arbete om den lokala förankringen och anknytningen till södra Sverige. Företaget verkar idag inom en mycket tuff bransch där de förbereder sig för morgondagens och framtidens utmaningar. Bland annat genom att bygga upp ett eget stationsnät i södra Sverige och även vätgasanläggningar är på gång i södra Sverige.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.

I dag laddar entreprernörerna om för senare under dagen koras även Årets Företagare i Halland samt Årets Unga Företagare i Halland.