Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Syskonduo korades till Årets Unga Företagare i Örebro län – räddar haven

Syskonduo korades till Årets Unga Företagare i Örebro län – räddar haven

Nu har Årets Unga Företagare i Örebro län korats. Det blev Lukas och Mikaela Juhler som driver Ocean Cleaning.

Det var under den klassiska hyllningslunchen på Örebro slott som entreprenörerna och tillika tvillingarna Lukas och Mikaela Julher fick motta det prestigefyllda priset Årets Unga Företagare i Örebro län 2022. Priset delades ut av landshövding Maria Larsson och Företagarnas regionchef Eva Cooper

Mikaela och Lukas Julher driver tillsammans OceanCleaning. Verksamheten startades 2019 och har ett enda mål – att hålla haven rena och informera om hur plasten och skräpet som slängs påverkar miljön och djuren. 

Det var när syskonen av en slump bevittnade hur en vik i Sverige var aldelles fylld med plast som de bestämde sig för att agera. De blev snart varse om att så mycket som 8000 kubikmeter av plast sköljs upp på de svenska kusterna varje år och att 90 procent av de svenska kustfåglarna har plast i kroppen. 

– Vårt mål är att minimera skadorna på det marinalivet och bidra till ett bättre klimat för framtiden, säger dem. 

Om Årets Unga Företagare

Utmärkelsen Årets Unga Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Unga Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.  

Årets Unga Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.