Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Strong VPN gör vad den ska – men inte mycket mer än så

Strong VPN gör vad den ska – men inte mycket mer än så

Testad tjänst: Strong VPN
Pris: Från 61 kronor (6,67 dollar) per månad

Sedan vårt förra test har amerikanska Strong VPN slagit sina påsar ihop med Encrypt me. Tyvärr innebär denna sammanslagning mer försämringar än förbättringar. Det gör att Strong VPN fortfarande är en vpn-tjänst som visserligen får godkänt, men inte så mycket mer.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Strong VPN har tagit ett steg tillbaka sedan vi senast testade tjänsten. Den ger nu visserligen åtkomst till ytterligare sex länder, men har samtidigt blivit lite dyrare och fått ojämnare hastigheter. Slutbetyget blir därför godkänt, men inte mer än så.

Positivt

  • 12 samtidiga användare
  • 250 gb onlinebackup ingår
  • Åtkomst till många streamingtjänster

Negativt

  • Inga långtidsabonnemang
  • Ojämna hastigheter
  • Inget prova på- eller gratisalternativ
  • Ej åtkomst till TV4 Play eller svenska Disney+

En av försämringarna är priset. Vid ett årsabonnemang kostar Strong VPN nu 61 kronor (6,67 dollar) i månaden mot tidigare 52 kronor (5,83 dollar) i månaden. Även vid månadsbetalning har det blivit dyrare. Nu kostar det 100 kronor (10,99 dollar) mot tidigare 89 kronor (10 dollar) i månaden. Det gör visserligen fortfarande inte Strong VPN till det allra dyraste alternativet bland de vpn-tjänster vi testat, men samtidigt långt ifrån billigast.

Det finns heller inga långtidsabonnemang som gör det möjligt att pressa ned priset mer. Inte heller något gratis- eller prova på-alternativ. Däremot finns det en 30-dagars ”pengarna tillbaka-garanti”, en garanti som de infriar utan problem.

Positivt är dock att Strong VPN går att använda på upp till 12 samtidiga enheter.

Ojämna hastigheter

Varken sajten eller programvaran går att få på svenska, men det gör inte så mycket då Strong VPN har ett både lättanvänt och pedagogiskt gränssnitt.

Land- och serverutbudet är helt okej, med ytterligare sex länder att koppla upp sig mot sedan senast. De erbjuder nu 950+ servrar i 41 länder. Återigen siffror som placerar Strong VPN i mitten bland våra hittills testade tjänster.

Åtkomsten till streamingtjänster är blandad. Vi kommer åt SVT Play, svenska HBO Max, amerikanska Netflix, amerikanska HBO Max samt brittiska BBC Iplayer. Däremot kommer vi inte åt TV4 Play eller svenska Disney+.

Även hastighetsmässigt är det väl blandat. Mot svensk server kommer vi upp i 118 Mbit/s och mot amerikanska 104 Mbit/s, båda snabbare än vid vårt förra test och klart godkända. Men mot brittiska får vi bara underkända 45 Mbit/s, en försämring sedan senast.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Strong VPN kommer upp i 47% för svenska servrar, 18% för brittiska och 42% för amerikanska.

Allt som allt gör det att Strong VPN hamnar i mittenskiktet bland våra hittills testade vpn-tjänster. Men en liten bonus är i alla fall att 250 gb onlinebackup ingår i priset.

Specifikationer

Tjänst: Strong VPN
Testad: December 2021
Verksamhetsland: USA
Kontakt: strongvpn.com
Antal servrar: 950+ servrar i 41 länder
Sajt på svenska: Nej
Program på svenska: Nej
Program till pc: Ja
Program till mac: Ja
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: 12
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 118 Mbit/s (47%)
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 45 Mbit/s (42%)
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 104 Mbit/s (18%)
Åtkomst till SVT play: Ja*
Åtkomst till TV4 Play: Nej*
Åtkomst till svenska Disney+: Nej*
Åtkomst till svenska HBO Max: Ja*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja*
Åtkomst till amerikanska HBO Max: Ja*
Pris vid månadsbetalning: 100 kronor (10,99 dollar) per månad
Pris vid helårsabonnemang: 61 kronor (6,67 dollar) per månad
Övriga prisalternativ: Saknas

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.