Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Stora förändringar att vänta i nytt Microsoft Defender

Stora förändringar att vänta i nytt Microsoft Defender

Microsoft Defender håller på att ta steget från att bara skydda varje enskild Windowsdator till att bli en mer komplett säkerhetslösning för hela hemmet, mer i stil med Microsofts säkerhetslösningar för organisationer, rapporterar Bleeping Computer.

Förra veckan dök en testversion av nya Microsoft Defender upp på Microsoft-butiken. Den är begränsad till bara anställda på Microsoft, men utvecklaren Ahmed Walid har lyckats kringgå autentiseringen och installerat det. Han har delat skärmdumpar som visar hur gränssnittet ser ut.

I beskrivningen i butiken avslöjar Microsoft att Defender kommer utökas med versioner för andra operativsystem så att användare kan lägga till alla sina datorer, mobiler och plattor och hålla koll på säkerheten. Där ingår Mac OS, Android och IOS utöver Windows.

Enligt Bleeping Computer kommer Defender innehålla antivirus, phishingskydd, varningar för komprometterade lösenord, identitetsstöldsövervakning, säkerhetsrekommendationer och mer därtill.

Det är hittills okänt hur många av dessa funktioner som kommer till de andra operativsystemen. På till exempel IOS finns mycket lite tredjepartsappar kan göra, men till exempel phishingskydd är möjligt.