Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Steg för steg: Få ut mer av funktionen urklipp i Windows

Steg för steg: Få ut mer av funktionen urklipp i Windows

Urklipp är en funktion som funnits i Windows sedan tidernas begynnelse. Redan Windows 1.0 hade möjligheten att klippa ut och klistra in. Sedan version 1809 av Windows 10 finns också funktionen urklippshistorik, som visar en lista med objekt som har kopierats till urklipp över tid och tillåter återanvändning.

Urklippshistoriken är en lagring av alla data som du har kopierat till urklipp. Detta inkluderar texter i olika format, bilder, webbklipp med mera. I Windows 10 är urklippshistoriken inaktiverad som standard. Men funktionen kan vara riktigt användbar.

Du kan till exempel kopiera flera objekt och klistra in dem var du vill. Du kan fästa objekt som du använder gång på gång. På detta sätt förvaras objektet i urklippsminnet och kan användas så ofta du vill utan att du behöver kopiera det igen. Du kan om du så önskar också synkronisera urklipp över flera enheter var du än loggar in med ditt Microsoft-konto.

Vi går igenom hur du kan ta din urklippsupplevelse till nästa nivå genom att aktivera och använda urklippshanteringen i Windows 10.


Urklipp

1 Aktivera

Klicka på Start, välj Inställningar och sedan Urklipp. Ställ reglaget under Urklippshistorik i läge .


Urklipp

2. Urklipp

Nu får du tillgång till dina lagrade urklipp med tangentkombinationen Windows + V. Klicka på önskat klipp för att klistra in det igen. Klicka på de tre punkterna vid ett klipp för att fästa det eller ta bort det.


Urklipp

3. Synkronisera

För att synkronisera mellan alla dina enheter, gå tillbaka till inställningarna och sätt reglaget vid Synka på alla enheter i läge . Under detta hittar du några val för hur synkroniseringen ska gå till.


Urklipp

4. Rensa

Ytterligare en bit ned i inställningarna hittar du möjligheten att rensa bort alla urklippsdata. Detta kan du också göra genom att klicka på de tre punkterna i urklippshistoriken.