Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Spara tusenlappar med nätets bästa jämförelsesajter

Spara tusenlappar med nätets bästa jämförelsesajter

Det är stor prisskillnad mellan nätbutikerna. Samma pryl eller tjänst kan bli tusentals kronor billigare om du väljer rätt butik.

Att hitta rätt butik kan vara svårt, så en prisjämförelsetjänst (shoppingagent) kan komma till nytta. Skriv bara in den sak eller tjänst du vill köpa så får du se vilka butiker som säljer dem – och till vilket pris.

Många av dem har även andra funktioner. Om du inte vet exakt vad du ska köpa kan du även få hjälp att välja rätt. Skriv bara in dina önskemål så får du se vad som passar just dig.

Det finns många bra prisjämförelsetjänster. Här är några av de bästa vintern 2022.


Pricerunner: Hitta rätt bland 7 400 butiker

Priceunner

En av de stora tjänsterna i Sverige är Pricerunner. Här jämför du priset på över två miljoner produkter i 7 400 butiker. Du kan även använda Pricerunner för att hitta rätt vara utifrån de kriterier du väljer, exempelvis storlek, pris och funktioner.


Prisjakt: Prispress med bevakning

Prisjakt

Den andra stora svenska prisjämförelsetjänsten heter Prisjakt, och den har samma upplägg. En smart finess (som även finns hos Pricerunner) är att du kan välja att bevaka om priset på en produkt går ner. Gör den det får du helt enkelt ett mejl.


Billigare böcker

Bokfynd

Pricerunner och Prisjakt jämför nästan alla sorters prylar, men det finns även många nischade tjänster. En av de bästa är Bokfynd, som visar vilken nätbutik som säljer en bok till bäst pris.

Du kan även få hjälp att hitta billigare e-böcker av prisjämförelsetjänsten Hitta E-boken.


Sök utifrån färg

Shopalike

Sök utifrån färg

En prisjämförelsetjänst som tänker annorlunda är Shopalike. De har nämligen en funktion som låter dig söka efter prylar i en viss färg. Söker du exempelvis ett par röda jeans eller ett grönt sängöverkast är det här du kan få hjälp.


Galna priser i EU

Idealo

Det finns förstås prisjämförelsetjänster i många länder, och så länge du handlar inom EU gäller ungefär samma konsumentskydd som i Sverige.

En av de stora europeiska aktörerna heter Idealo, och finns bland annat i Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Du hittar fler utländska tjänster på i vår guide här.


Skarpare syn till lägre pris

Kontaktlinser säljs i platta och lätta paket – och de är svindyra. Kombinationen gör dem perfekta att köpa på nätet. Det finns många butiker och prisskillnaden är stor, så det kan vara smart att gå via en prisjämförelsetjänst som Allt om Linser.


Billigare digitalbilder

Digitalfotoguiden

Du som vill ha dina digitalbilder på papper kan ladda upp dem på nätet och få dem hem i brevlådan. För att jämföra priset på de olika framkallningstjänsterna kan du använda sajten Digitalfotoguiden. På samma sätt jämför Canvas Online priset på canvastavlor, alltså fotoutskrifter på ett tygliknande material 


Prispress på flyg och hotell

Ska du ut och flyga finns det mycket att spara på att välja rätt biljetter. Skriv bara in när du vill resa och mellan vilka platser – så får du en rad olika förslag. Läs mer i vårt test här.

Flera av de tjänster hjälper som jämför flygpriser hjälper dig även att hitta hotell och hyrbilar. Det finns också prisjämförelsetjänster som fokuserar på just boendet. Du hittar exempel i vår guide här.