Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Spara pengar med 5 gratistjänster för bokföringen

Spara pengar med 5 gratistjänster för bokföringen

Strippat gratisprogram

Bokio

När den webbaserade bokföringstjänsten Bokio lanserades för några år sedan lovade man att vara ”gratis för alltid”. I oktober i år valde man dock att börja ta betalt för de flesta funktioner. Du som nöjer dig med en avskalad tjänst kan dock fortfarande sköta både fakturering och bokföring utan kostnad.


Enkelt och gratis

Visbok

Ett webbaserat alternativ som fortfarande är gratis heter Visbok. Gör du jobbet själv kostar varken bokföring, fakturering eller lönehantering någonting. Du som vill ha hjälp får däremot betala, och det största paketet kostar 18 000 kronor om året.


Bara för aktiebolag

Dooer

Dooer är en gratistjänst för bokföring, fakturering och lönehantering. Den är automatiserad och fungerar både för mobil och dator. Dooer kräver dock att du har ett aktiebolag och fungerar med andra ord inte för exempelvis enskild firma.


Bara i mobilen

Wrebit

Wrebit ett bokförings- och faktureringsprogram i form av en mobilapp. Tanken är att du ska fotografera fakturorna och ta hjälp av tjänstens artificiella intelligens för själva bokföringen. Det fungerar för alla sorters företag, alltså även för exempelvis enskilda firmor och föreningar.
Wrebit har en direktkoppling till Danske Bank, men fungerar även med andra banker.


Bokföring i fokus

Kapitas

Du som bara behöver ett bokföringsprogram kan välja Kapitas. Grundversionen är gratis medan den som vill ha all funktionalitet kan betala för en Plus-version.