Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Spara alla dina Office-dokument automatiskt

Spara alla dina Office-dokument automatiskt

I likhet med de flesta har du säkert smärtsamma Microsoft Word-minnen av att du harr tappat timmar av arbete eftersom du glömt att spara ditt dokument när något kraschar. Det klassiska botemedlet är att skaffa en automatisk Ctrl + S-reflex i vänsterhanden.

Men numera kan du faktiskt se till att automatiskt spara dokument i molnet, till Microsoft Onedrive. Om du har en Microsoft 365-prenumeration får du en terabyte gratis lagringsutrymme tillsammans med Office-paketet.

Du kan utnyttja den lagringen genom att lagra dina Word-dokument och också kan aktivera automatisk lagring av alla dina dokument.

Det gäller förresten inte bara Word, utan alla typer av Microsoft Office-dokument.

Den här metoden fungerar bara om du har en aktiv Microsoft 365-prenumeration. Det fungerar med individuella och familjeplaner, men inte om du har köpt en engångslicens för Office. Du måste också ha Onedrive igång.

Har du en ikon i systemfältet som ser ut som ett moln är det senare redan klart, starta annars Onedrive från Startmenyn och konfigurera det.

Onedrive

1. Spara med automatik

Med Word (eller annat Office-dokument) öppet, ställ reglaget Spara automatiskt i överkanten i läge på.


Onedrive

2. Välj Onedrive

Klicka på Onedrive i fönstret som dyker upp. Filen sparas till Onedrive-mappen Dokument och du får ett meddelande om att automatsparandet är i gång.


Onedrive

3. Bättre ordning

Vill du hellre spara till en speciell mapp i Onedrive, välj Spara en kopia i Arkiv-menyn och klicka på Onedrive.


Onedrive

4. Välj mapp

Välj önskad Onedrive-mapp eller skapa en ny med knappen Ny mapp. Spara med knappen Spara och ditt dokument uppdateras automatiskt i denna mapp.