Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Soroush Rezai utökar teamet på regionkontoret

Soroush Rezai utökar teamet på regionkontoret

Vi på Företagarna Västra Götaland är glada att få välkomna Soroush Rezai som ny kollega i vårt gäng på regionkontoret. Soroush kommer att arbeta som projektledare för lokal opinionsbildning i vår region, med utgångspunkt i Borås.

Medan Linda Söderlund, som tidigare axlat rollen, har gått in som verksamhetsledare på Företagarnas satsning Hantverket Väst, så kastas Soroush in i hetluften mitt i den pågående valrörelsen.

Välkommen till oss på Företagarna Västra Götaland! Berätta lite kort om din nya roll som projektledare för lokal opinion.

− Stort tack! Jag kommer framför allt att arbeta med föreningarna för att få genomslag för våra frågor i politiken. Utmaningarna är olika i våra kommuner så jag vill arbeta nära styrelserna för att få gjort så mycket som möjligt utifrån förutsättningarna i verkligheten. Ibland kan man tänka att politiskt påverkansarbete tar en paus efter valdagen och börjar igen några månader innan nästa val. Jag tror att man ska göra precis tvärtom; börja så långt innan nästa valdag som möjligt och bara växla upp när man går in i en valrörelse. Kontinuerlig opinionsbildning är en viktig faktor för att få idéer att fastna och till slut bli politiska förslag som klubbas i kommunfullmäktige.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya arbete?

− Svår fråga! En del jag ser fram emot är att få lära känna alla grymma företagare som är med och skapar förutsättningar för att landet ska kunna gå runt. En annan del är att få jobba med just näringslivsfrågor, det är frågor som alltid funnits med i bakgrunden men tidigare har jag arbetat mycket med utbildningsfrågor – det ska bli en spännande omställning!

Du började ditt nya jobb för en dryg vecka sedan. Har du hunnit bli varm i kläderna?

− Det har jag verkligen blivit. Alla jag träffat än så länge, både kollegor och förtroendevalda, har varit väldigt välkomnande och behjälpliga så det har varit väldigt enkelt att komma igång. Valrörelser är extremt roliga och detta blir min tredje om än utanför det partipolitiska. Jag har redan hunnit träffa en del förtroendevalda och varit med på några aktiviteter och fler möten är inbokade. Om 23 dagar är det val och det är full fart fram till dess!