Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Snabbtips: Visa olästa mejl direkt i Gmail-ikonen

Snabbtips: Visa olästa mejl direkt i Gmail-ikonen

Om du använder Gmail som din primära e-postklient kan det nog bli lite tröttsamt att hela tiden behöva gå tillbaka till inkorgen för att kontrollera om du har fått nya e-postmeddelanden. Lyckligtvis finns det en inställning som visar antalet olästa e-postmeddelanden i din webbläsarflik.

Nu protesterar du kanske och säger att det redan står på fliken i webbläsaren hur många olästa meddelanden som finns. Helt korrekt, men bara när du faktiskt befinner dig i inkorgen. Om du är i någon annan Gmail-mapp eller plats försvinner den uppgiften och du kan inte enkelt se om du fått nya meddelanden.

Men Gmail ger dig faktiskt möjlighet att aktivera en symbol för olästa meddelanden i fliken som fungerar oavsett var du befinner dig på Gmail-webbplatsen. Det här alternativet skiljer sig subtilt från standardnumret som annars visas på Gmail-webbläsarfliken när du är i inkorgen – siffran är nämligen inbyggd i ikonen.

Men du får inte vara för slarvig med att läsa din mejl. Har du fler än hundra olästa meddelanden visas bara 100+.

Gmail

1. Visa inställningar

Öppna Gmail och klicka på kugghjulet uppe till höger på skärmen. Välj sedan Visa alla inställningar.


Gmail

2. Kör avancerat

Byt till fliken Avancerat, som du hittar längst till höger i flikraden.


Gmail

3. Aktivera

Rulla ned till valet Ikon för olästa meddelanden och välj Aktivera. Klicka på Spara ändringar.


Gmail

4. Fixa ikon

Gmail uppdateras och från och med nu kommer e-postikonen på din flik alltid att visa antalet olästa meddelanden, oavsett var du befinner dig i Gmail.