Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Smarta tipset som ger dig exaktare musklick

Smarta tipset som ger dig exaktare musklick

Datorer har använt sig av grafiska gränssnitt och navigering med mus i decennier nu, det är vad vi är vana vid. Och att använda en mus är ju inte svårt. Med muspekaren markerar du ett objekt och för att välja något måste du klicka.

Det är här muspekarens precision kommer in. Pekaren kanske inte alltid hamnar exakt där du vill ha den eller så kanske du helt enkelt missar och resultatet blir att du klickar bredvid och ingenting händer.

Om detta inträffar ofta kan det kanske vara läge att aktivera förbättrad pekarprecision, en inbyggd inställning i Windows. Det är en funktion som ”gissar” vad du faktiskt tänker klicka på. När du försöker klicka på något, men hamnar några bildpunkter vid sidan av, kommer funktionen att korrigera det. Du ser inte pekaren hoppa, men klicket utförs korrekt.

Förbättrad pekarprecision fungerar i normalfallet bra och underlättar datorarbetet, men kan ställa till med problem i två fall. Dessa är i vissa fps-spel (first person shooter) och om du har ställt in en större storlek på muspekaren än standardinställningen. I båda dessa fall kan det fungera bättre att inte använda den förbättrade precisionen.


Mus

1. Inställningar

Klicka på startknappen och välj Inställningar.


Mus

2. Enheter

Klicka på Enheter och därefter på Mus.


Mus

3. Fler alternativ

Rulla ned en bit och klicka på Fler musalternativ. Ett nytt fönster öppnas.


Mus

4. Precision

Byt till fliken Pekaralternativ. Bocka för Förbättra pekarens precision och klicka på OK.