Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Sabre RGB Pro Wireless – snabb och bekväm e-sportsmus

Sabre RGB Pro Wireless – snabb och bekväm e-sportsmus

Testad produkt: Corsair Sabre RGB Pro Wireless Champion Series
Pris: Från 590 kronor på Prisjakt.se

Amerikanska Corsair tillverkar allt från datorchassin och komponenter till stream decks och möss. Sistnämnda finns i intressanta kategorier, nämligen anpassade för särskilda genrer. Bland dessa finner vi modeller för rollspel, strategi och mobas samt fps-spel. En modell är Sabre RGB Pro Wireless Champion Series. Namnet låter kanske som något associerat med Street Fighter-serien, men är egentligen ”bara” en trådlös gamingmus som fungerar extra väl med fps- och moba-spel. Åtminstone på pappret.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Corsairs trådlösa gamingmus må ha ett alldeles för långt namn, men bjuder också på riktigt lång batteritid. Den är även stilren och skriker inte ut ”gaming”. Musen är dock i allra högsta grad tillverkad med seriöst spelande i åtanke, med ultrasnabb respons och en bekvämlighet som är på topp.

Positivt

  • Stilren design
  • Bekväm även under långa spelpass

Negativt

  • Något krånglig att konfigurera i Icue
  • Undersidan blir lätt repig

Dessa genrer kräver ultrahög responstid, särskilt när det vankas e-sport. Därför har Sabre RGB Pro Wireless Champion Series tagits fram för, och i samarbete med, e-sportsproffs. Corsair själva lovar under 1 ms i fördröjning när du använder musen tillsammans med den trådlösa usb-mottagaren. För ökad kompabilitet med andra prylar, eller om du bara saknar lediga usb-ingångar, kan du även köra bluetooth-läge. Men då väljer du också bort möjligheten att konfigurera musen via Corsairs Icue-app.

Design och komfort

Således är det främst det läget vi testat. Och förmodligen är det också läget som varje aspirerande e-sportare väljer. Att bli riktigt bra på ett visst spel tar dock tid. Ju mer tid desto ännu större krav på bekvämlighet. Därför har vi satt Corsairs mus på test med alla våra behov, inte bara spel. Och efter par veckor kan vi konstatera att den gör jobbet som den ska.

Sabre RGB
Riktigt diskret och stilren design som inte skriker ”gaming”.

Kanske är det den klassiska designen, som till skillnad från en del andra gamingmöss behåller en stilren form. Spretiga och spejsade möss har också sin plats, men för allehanda ärenden behöver vi något som är mer allround. Vilket är fallet här. Såväl lång- som pekfingret hamnar nämligen i perfekt läge så fort vi placerar handen på den kolsvarta plasten.

Undersida
Sabre RGB Pro Wireless används bäst med den lilla 2,4 Ghz-dongeln. Turligt nog för oss så har musen inbyggd förvaring.

Tummen hamnar i sin tur exakt mellan de två sidoknapparna, vilket underlättar rejält om du gillar att konfigurera dessa för olika ändamål. I snabba actionspel som Fortnite eller nya Halo Infinite, exempelvis. I övrigt känns den matta ytan riktigt bekväm mot handflatan, även under längre sessioner.

Funktioner

En av de utmärkande egenskaperna är de så kallade Quickstrike-knapparna. Återigen, vi är inte e-sportsproffs. Men vi märker ändå att våra klick registreras och avspeglas med blixtsnabb hastighet. Ungefär som när vi använder sedvanliga, trådbaserade möss. Annars brukar flashiga begrepp, något samtliga tillbehörstillverkare använder sig av, förbli bara begrepp. I fallet Sabre RGB Pro Wireless gör begreppet dock skäl för sitt namn.

Icue
Glöm inte att synka allt som har med ”Hardware” att göra. Då behåller du dina inställningar när du använder musen på en annan dator som kanske inte har Icue-appen.

Sabre RGB Pro Wireless konfigureras i Icue, en samlingsapp för Corsair-produkter. Här kan vi ändra på rgb-belysningen, ändra dpi-inställningar och komma åt andra avancerade funktioner. Navigeringsmässigt är appen inte lika lättillgänglig som konkurrenterna. Vi hade nämligen synkproblem mellan Icue och musens inbyggda minne. Detta är något som måste fixas manuellt och som enbart är möjligt om du ansluter musen via usb-sladd.

Bild på LED
Den obligatoriska led-belysningen.

Och med tanke på den exceptionella batteritiden (upp till 90 timmar enligt Corsair) lär det ta ett tag innan du själv ”synkar” med denna udda metod. Det är också det enda stora minuset i en annars riktigt bekvämt, diskret och snabbt alternativ för kräsna spelare.


Specifikationer

Produkt: Sabre RGB Pro Wireless Champion Series
Testat: December 2021
Tillverkare: Corsair
Typ: Trådlös gamingmus
Knappar: Sex programmerbara knappar 
Anslutningar: 2,4 GHz-dongel, usb, bluetooth
Vikt: 79 gram
Batteritid: 90 timmar
Pris: Från 590 kronor på Prisjakt.se