Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Rösta på vem Du vill ska vinna Årets Företagare i Malung-Lima-Sälen!

Rösta på vem Du vill ska vinna Årets Företagare i Malung-Lima-Sälen!

Nu är det dags att rösta på din favoritnominerade till Årets Företagare i Malung-Lima-Sälen 2022, och du kan nominera i följande kategorier:

Årets Företagare:  Är en person som leder och driver ett lönsamt företag, som inspirerar andra och som är kreativ och innovativ. Vinnaren går vidare till den regionala finalen Årets företagare i Dalarna.

Årets Unga Företagare: Är en person under 35 år som leder och driver ett lönsamt företag, som inspirerar andra och som är kreativ och innovativ

Årets Ljus: En företagare som spridit ljus och bidragit till en positiv upplevelse för omgivningen genom handling eller produkt.

Läs mer om de nominerade nedan och rösta i formuläret till höger (längst ned vid mobilversion)

Årets Företagare:

Träning i Malung AB, Jenny Persson och Josef Hagström, Malung   
Hos Trim är alla välkommen. Alla. Här ser du allt ifrån ungdomar till mammor med barn till nybörjare till rutinerade.  Du möts alltid utav ett leende och Josef och Jenny har alltid tid för dig. Att målet är välmående i alla former går inte att undvika. Det strävas alltid efter utveckling både för företaget och dess kunder. Du ser ungdomar som får en chans att komma in i arbetslivet i form av sommarjobb/ helgjobb. Du ser deras namn som sponsorer i många utav kommunen event och dess föreningar och här prioriteras min hälsa. Även i dessa covid tider har extrema åtgärder införts för att kunna fortsätta erbjuda deras väldigt stora utbud.  Två individer som kämpar dygnet runt, som förtjänar att uppmärksammas.

Sälens Byggservice AB, Sven-Erik Strömgren, Lima
Sven-Erik Strömgren driver sedan slutet av 70-talet företaget Sälens Byggservice AB. Företaget är beläget i Lima, och är framför allt verksamt i norra kommundelen. Sälens Byggservice utför allt inom bygg, t.ex. totalentreprenader, byggnadsentreprenader och fastighetsunderhåll.
Sven-Erik Strömgren har på egen hand och med egen drivkraft byggt upp Sälens Byggservice AB till ett framgångsrikt småföretag i Malung-Sälens kommun. De senaste decennierna har vi sett en stark utveckling i kommunen. Under dessa år har Sälens Byggservice genom otaliga stora och små projekt bidragit till att bygga kommunen och Sälenfjällen till vad det är idag.

Projekten har genom året varit många, allt från fritidshus, skidshoppar, förskolor, reningsverk och funktionsanpassningar till nybyggnationer och renoveringar. Ett projekt som sticker ut, och som varit av stor betydelse lokalt, är utvecklingen av Äråbadet i Lima som utförts på uppdrag av Lima Besparingsskog.

Sven-Erik startade företaget med tomma händer tillsammans med Lars Bäck. Under många år utförde han själv byggarbetet – fakturering, ekonomi och annat pappersarbete fick hanteras på helger och kvällar. Genom hårt arbetet och flit växte företaget. Sven-Erik blev senare ensam ägare av företaget. Han övergick så småningom till att vara projektledare i takt med att omsättningen ökade, projekten blev större och anställda och underentreprenörer allt fler.

Sälens Byggservice är ett företag som sedan länge är starkt förankrat i bygden. Genom samarbeten med målare, rörmokare, elektriker och andra hantverkare har Sälens Byggservice skapat jobb och bidragit till att stärka det lokala näringslivets utveckling.

En ledstjärna i Sven-Erik Strömgren arbete är att alltid vara en seriös aktör i branschen, erbjuda hög kvalitet och leverera utifrån kundens önskemål. Och det gäller såklart oavsett om jobbet är ett dörrbyte eller uppförande av ett nytt fritidshus. Det har gett företaget gott rykte, och det finns hög efterfrågan på företagets tjänster.

Till den kreativa sidan av arbetet hör att erbjuda en fungerande helhetslösning till kunder i behov av byggtjänster oavsett uppdrag, och med styrkan i det lilla företaget hitta den lösning som kunden efterfrågar. 

Bolaget har fin lönsamhet och kreditvärdering, är väl etablerat på orten och uppskattat av kunder och samarbetspartners.”

Alpine Ski Pool, Jonas Lind, Sälen
”Med elden i hjärtat och kärleken till sporten har Jonas lyckats forma sitt företag till något stort, då i form av ungdomars glädje till att utvecklas i skidbacken, med en otrolig drivkraft finns det samarbete med både lokala hjälptränare och även från andra orter.

Kläppens anläggning omfamnar Alpine Ski Pool med öppna armar och vill att det ska finnas stora möjligheter för dom att friskt satsa ännu mer på den fantastiska verksamhet som finns.

Bara det är ett fint samarbete som gör att intresset ökar för alpin skidåkning och nya människor besöker anläggningen.

Sa jag att han jobbar dygnet runt?”

 

Årets Unga Företagare

Renström i Lima AB, Mattias Renström, Lima
Händig, effektiv kille som startade sitt elföretag 2012 och har nu etablerat upp sig med flera anställda i sitt företag. Han jobbar dag som natt och har varit i nästan vartenda stuga uppe på fjället och krupit omkring och dragit massa elkablar. Arbetar proffsigt med bra lösningar till kunderna som ofta rekommenderar han till andra kunder.

Sankt Olof Hotell och krog, Johanna Larsson, Malung        
När corona viruset gjorde att allt avbokades, jobbade Johanna intensivt med att försöka hålla hotellet flytande. Hon fick hitta på nya idéer såsom hemester, utkörning av mat, helt ny plan om take away meny. Det bästa av allt är att hon fick lära sig otroligt mycket, tänka om och se nya möjligheter. Med innovativt tänkande kan man lösa det mesta.

Dalabygg  Lima-Sälen AB, Andreas Thuresson 
En mycket duktig hantverkare, en god ledare och han tar väl hand om sina anställda. Snäll och duktig snickare.  Gör allt perfekt och lyssnar efter vad kunderna vill

Andreas är en stor förebild! En hårt arbetande nykomling som visat två fantastiska redovisningsår med fina siffror! Han missar inte en enda dag på jobbet, jobbar kvällar och helger när det behövs, tillgodoser alltid kundernas behov och tar så väl och bra hand om sina anställda! Han förtjänar att bli årets unga företagare på alla möjliga plan!

Han är en glad, positiv, energirik, entreprenör och noggrann person som kliver snabbt upp för trappen!

 

Årets Ljus

Fötterna i Centrum, Berit Bergqvist, Malung                  
Alltid positiv och trevlig, sprider alltid glädje och harmoni när man kommer till henne. En eldsjäl som alltid vill kundens bästa och anpassar sig efter dennes behov.

Mountain Soul, Malin Schulz, Sälen
Sprider glädje vart än hon går och får folk att känna sig sedda. Både mot turism och lokalt är hon ett föredöme och motivator för livet i fjällmiljö!

Vriil, Lina Ericson, Sälen
Vågad satsning med hög ambition.