Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Rapporter: Amazons nya mmo förstör grafikkort

Rapporter: Amazons nya mmo förstör grafikkort

Amazon öppnade häromdagen ett slutet betatest av kommande onlinerollspelet New World för inbjudna spelare. En del av dessa har drabbats av ett jobbigt fel, rapporterar PC Gamer.

Flera spelare med Nvidias värstingkort Geforce RTX 3090 från tillverkaren EVGA har nämligen drabbats av att grafikkortet plötsligt har tvärdött och måste bytas ut av tillverkaren, något som kan ta ett tag med tanke på den rådande komponentbristen.

Rapporter på bland annat Reddit och spelets egna forum beskriver hur spelare har varit inne i menyerna och gjort ändringar då skärmen plötsligt har slocknat samtidigt som fläktarna har accelererat till maxhastighet. Efter omstart har skärmen inte vaknat och en illavarslande röd lysdiod lyser på kortet.

En spekulation som cirkulerat är att spelet inte har någon begränsning på bildhastigheten i menyerna, vilket leder till att det spottar ur sig över 9 000 bilder per sekund och snabbt överhettar och förstör en eller flera komponenter innan den inbyggda mjukvaran hinner upptäcka det och dra ner på prestandan.

Amazon har meddelat att det känner till ”några få fall” som undersöks, och att en uppdatering ska släppas som begränsar bildhastigheten i menyerna.