Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Politiker hyllade kommunens företagare tillsammans med Företagarna Borås

Politiker hyllade kommunens företagare tillsammans med Företagarna Borås

Idag bjöd Företagarna Borås in samtliga partier för att tacka kommunens alla företagare. Det är en del i en nationell kampanj som pågår just nu där Företagarna gemensamt lyfter fram de 500 000 företagare som bygger vår välfärd i hela landet.                                                                                                  – Företagare är välfärdskapare, utan företagen hade det blivit ett enormt hål i välfärden – det är tillsammans vi utvecklar Borås, sa Dennis Lénberg, ordförande för Företagarna Borås.

Partiföreträdare som tillsammans med Dennis Lénberg (Företagarna Borås) visade de sin uppskattning för Borås företagare mitt i pågående valrörelse.

Partiföreträdare som deltog var Andreas Exner (SD), Thomas Lantz (L), Anna Svalander (L), Karl-Eric Nilsson (C), Annette Carlsson (M), Niklas Arvidsson (KD) och Petter Löberg (S). Tillsammans med Dennis Lénberg visade de sin uppskattning för företagarna mitt i pågående valrörelse.

I Borås Stad står näringslivet för mer än 40 000 arbetstillfällen, i små och stora företag, jämfört med cirka 25 000 arbetstillfällen i det offentliga*. Borås småföretagare, med sina drygt 20 000 anställda, bidrar med 1,3 miljarder kronor i skatteintäkter, det motsvarar 26 procent av totalen. Fyra av fem nya jobb skapas i små och medelstora företag vilket tydligt visar vikten av en företagarvänlig politik.

Företagarna Borås ser dessa tre frågor som avgörande:

  1. Stärk arbetet med kompetensförsörjning så att företagen får kompetent arbetskraft. Det är viktigt att kommunen möter den efterfrågan som finns i sina lokala företag.
  2. Växla upp arbetet med trygghetsskapande åtgärder. Fler synliga poliser och framför allt ökad samverkan mellan polis, kommun och näringsliv är några delar som behövs.
  3. Ta tag i frågan om industrimark på allvar. Många företag vill etablera sig i Borås men blir nekade på grund av platsbrist och lågt engagemang. Det är förlorade skatteintäkter som kommunen behöver.

–  Många företag vill växa och skapa fler jobbtillfällen, på sikt leder det till mer skatteintäkter vilket skapar förutsättningar för politiken att göra viktiga satsningar inom välfärden. Det är viktigt att politiker förstår att småföretagen är motorn i svensk välfärd och att de arbetar med att göra kommunen mer företagsvänlig så att företagare vågar ta risken och anställa fler och fler, avslutar Lénberg.

* Alla siffror från Företagarfakta 2022.

Etiketter: