Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Politiker hyllade företagare i Marks kommun

Politiker hyllade företagare i Marks kommun

Politikerna i Marks kommun har som mål att kommunen ska bli bäst i landet när det kommer till lokalt företagarklimat. Det är ett högt ställt mål som Företagarna i Mark ställer sig bakom. Utan starka och engagerade företagare hämmas kommunens utveckling. Idag bjöd därför Företagarna i Mark in alla partier för att tacka sina lokala företagare.

Partiföreträdare som deltog var Glenn Glansin (SD), Peter Landgren (S), Tomas Ekberg (M), Lars-Inge Andersson (KD), Niklas Herneryd (L), Ulf Dahlberg (S), Lena Ferm Hansson (C), Tomas Johansson (M), Jessica Rodén (S), Stefan Brunander (C), Lo Göthberg Larsson (MP) och Elise Arnell (KD). Tillsammans med Mathias Eriksson, ordförande för Företagarna i Mark, visade de sin uppskattning för företagarna.

I Marks kommun står näringslivet för fler än 8 000 arbetstillfällen, i små och stora företag, jämfört med cirka 5 200 arbetstillfällen i det offentliga*. Kommunens småföretagare, med sina drygt 6 200 anställda, bidrar med mer än 500 miljoner kronor i skatteintäkter, det motsvarar 34 procent av totalen. Fyra av fem nya jobb skapas i små och medelstora företag vilket tydligt visar vikten av en företagarvänlig politik.

– Det är bra och viktigt att alla partier är överens om att göra kommunen till Sverigebäst när det kommer till lokalt företagsklimat. Snart är det val och efteråt är det dags att gå från ord till handling. Min förhoppning är att politikerna kan sätta sig ned och tillsammans ta fram konkreta mål och strategier för att underlätta för företagare – för utan dem blir det ingen välfärd, säger Mathias Eriksson.

* Alla siffror från Företagarfakta 2022.

Etiketter: