Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Nu rullar Microsoft ut stöd för Android-appar i Windows 11

Nu rullar Microsoft ut stöd för Android-appar i Windows 11

När Microsoft presenterade Windows 11 i somras var en av de stora nyheterna att systemet får stöd för att installera och köra Android-appar. Mot slutet av betatestperioden stod det klart att den här funktionen inte var redo för skarp lansering, och den version av Windows 11 som har släppts till allmänheten har inte stöd för Android-appar.

Nu meddelat dock Microsoft att stöd för ett femtital Android-appar ska börja testas i en ny betaversion av en uppdatering av systemet. Det gäller bland annat Amazons Kindle-app, Lords Mobile och June’s Journey.

Tekniken som möjliggör för Android-apparna kommer från Intel och fungerar ungefär som Windows Subsystem for Linux (wsl2) som även ingår i de senaste versionerna av Windows 10. Ett komplett Android-system körs i en virtuell maskin.

För att börja testa Android-appar behöver du vara med i Windows Insider-programmet och aktivera betakanalen. Du måste även ha virtualisering aktiverat i bios. Till att börja med måste systemet vara inställt på amerikansk region och du måste ha ett konto på amerikanska Amazon för att hämta appar från Amazon Appstore.