Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Nord vpn: En av de absolut bästa vpn-tjänsterna just nu

Nord vpn: En av de absolut bästa vpn-tjänsterna just nu

Testad tjänst: Nord VPN
Pris: Kostar från 35 kronor (3,50 euro) per månad

Panama-baserade Nord vpn har länge tillhört toppskiktet bland vpn-tjänster och har presterat bra i våra tidigare testet. När vi nu kikar på tjänsten ännu en gång visar det sig att de har vässat den ytterligare ett par små snäpp.

Där de tyvärr inte har förbättrat sig är priserna, som ligger kvar på samma (relativt) höga nivå.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Nord vpn är fortfarande en av de absolut bästa vpn-tjänsterna, med många servrar och länder att koppla upp mot. Hastighetsmässigt slår de konkurrenterna på fingrarna, men deras abonnemangspriser är tyvärr aningen för höga för att de ska kunna knipa förstaplatsen.

Positivt

  • Väldigt snabbt
  • Många betalningsalternativ
  • Många servrar och länder
  • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play, amerikanska Netflix och BBC Iplayer

Negativt

  • Inte lika billigt som toppkonkurrenterna
  • Ingen gratis- eller prova på-variant
  • Ej åtkomst till svenska Disney+
PC för Alla rekommenderar

Vid månadsbetalning kostar Nord vpn hela 127 kronor (12,70 euro). Väljer du istället ett helårsabonnemang blir månadskostnaden lägre, 52 kronor (5,22 euro), men det är fortfarande ett pris som många konkurrenter i toppen slår. Det visserligen att pressa priset ytterligare, ned till 35 kronor per månad (3,50 euro), vid ett tvåårsabonnemang, men även detta är ett pris som konkurrenterna matchar med råge när det gäller längre abonnemangstider.

Tyvärr finns heller ingen gratis- eller prova på-variant. Det enda de erbjuder är (som de flesta konkurrenterna) en 30 dagars ”pengarna tillbaka-garanti”.

Positivt är dock antalet betalalternativ. Här finns allt från Kortbetalning och Paypal till betalning med kryptovalutor.

Snabbt och många länder

Precis som tidigare erbjuder Nord vpn åtkomst till både många länder (60 stycken) och många servrar (5 100+) att koppla upp sig emot. Och i våra hastighetstester imponerar de stort.

Mot svensk server kommer vi upp i hela 158 Mbit/s, mot brittiska får vi 128 Mbit/s och mot amerikanska 122 Mbit/s. Det är alla tre bland de absolut snabbaste resultat vi har fått i våra mätningar.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Nord vpn kommer upp i 63 procent för svenska servrar, 51 procent för brittiska och 49 procent för amerikanska. Riktiga toppresultat!

När det gäller åtkomsten till de vanligaste strömningstjänsterna får vi också bra resultat. Vi kommer åt SVT Play, TV4 Play, brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix. Den enda tjänst vi inte kommer åt är svenska Disney+ (vilket de flesta av konkurrenterna också har problem med).

Hade Nord vpn bara haft något lägre priser och åtkomst till svenska Disney+ hade de kunnat knipa förstaplatsen bland våra testade vpn-tjänster. Nu får de nöja sig med en placering strax därunder.

Specifikationer

Tjänst: Nord vpn
Testad: November 2021
Verksamhetsland: Panama
Kontakt: nordvpn.com
Antal servrar: 5100+ servrar i 60 länder
Sajt på svenska: Ja
Program på svenska: Nej
Program till pc: Ja
Program till mac: Ja
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: 6
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 158 Mbit/s (63%)
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 128 Mbit/s (51%)
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 122 Mbit/s (49%)
Åtkomst till SVT play: Ja*
Åtkomst till TV4 Play: Ja*
Åtkomst till svenska Disney+: Nej*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja*
Pris vid månadsbetalning: 127 kronor (12,70 euro) per månad
Pris vid helårsabonnemang: 52 kronor (5,22 euro) per månad
Övriga prisalternativ: Tvåårsabonnemang för 35 kronor (3,50 euro) per månad

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.