Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Musikentreprenören Philip Olsson är Årets Unga Företagare i Sverige 2021!

Musikentreprenören Philip Olsson är Årets Unga Företagare i Sverige 2021!

Halmstadbon Philip Olsson kammar hem årets prestigefyllda titel Årets Unga Företagare i Sverige 2021 med sitt bolag Isovox.

-Det känns helt underbart! Isovox gör världens första portabla röststudio. Jag är också stolt över att vi har kunnat bidra till samhället genom förbättrade röstanalyser som används inom logopedin, säger en mycket glad Philip Olsson.

– På under 5 år har Philip Olsson lanserat en produkt som gjort världssuccé. Philip har med sin portabla röstinspelningsstudio tänkt helt utanför boxen och på ett kreativt sätt gjort en bransch mobil genom att stoppa en hel studio i en liten låda. Philip är en värdig vinnare av Årets Unga Företagare, säger Günther Mårder, vd på Företagarna.

Philip har kompromisslöst trott på sin idé och byggt upp sin produkt som tagit rejäl plats på den internationella marknaden. På några få år har han gjort världssuccé och vi har Philips griniga grannar och artisten Seal att tacka för att vi nu ser ännu en stjärna lysa.

Andraplatsen går till Saleh Karrani och Shafik Muwanga – Miljonbemanning, i Stockholm. På tredjeplats kommer Sophie Engström – Oktanomat, i Västernorrland.

Juryns motivering

Att tänka utanför boxen behöver inte alltid vara vägen till en innovation. Efter en tid där samhället förändrats har det blivit tydligt att vi behöver nya lösningar för att kunna utför saker på ett nytt sätt. Med avstamp i sin egen dröm har vår pristagare nu skapat förutsättningar för andra människor som vill pröva sina vingar och se hur långt det bär, men kan göra det i tysthet. Med ett bolag på stark tillväxt på den internationella marknaden ser vi en ljus framtid och att volymen kommer att öka ytterligare.

Om Årets Företagare

Utmärkelsen Årets Företagare har gamla anor. Redan för över 80 år sedan delades föregångare till dagens utmärkelse ut. Från mitten av 1980-talet har Årets Företagare korats lokalt och sedan 2007 väljs även en vinnare för hela landet.

Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Alla branscher kan premieras samt företagande inom olika tjänstesektorer.