Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Mölndals stad och Företagarna träffades för att diskutera upphandling

Mölndals stad och Företagarna träffades för att diskutera upphandling

Denna vecka träffades Mölndals Stads alla upphandlare och Företagarna i Mölndal för att diskutera hur upphandling i kommunen kan bli mer småföretagsvänlig och hur framtida samarbeten kan se ut.

Ett av Mölndals Stads fokusområden är upphandling och bjöd därför in Företagarna Mölndal, tillsammans med Företagarnas expert på upphandling- och konkurrensfrågor Magnus Johansson, till ett första möte. Enheten har växt det senaste året och satsar på att bli en upphandlande kommun i framkant.

Småföretagsvänlig upphandling är även en prioriterad fråga för Företagarna och ser stora fördelar om fler småföretag lämnar anbud när kommunerna och det offentliga köper varor och tjänster. Genom att få in fler anbud från små företag förbättras även möjligheten för offentlig sektor att göra bättre affärer för skattepengarna. Det blir en win-win för alla parter.

För att småföretag ska kunna delta är det av avgörande betydelse att kraven som ställs är rimliga och relevanta och att kontrakten inte är alltför stora. Det behövs också en förståelse för företagens vardag och se möjligheter att förenkla till exempel upphandlingsunderlagen.

Magnus Johansson, som var med på länk, inledde mötet och visade på många olika aspekter att ha med sig om man vill närma sig småföretagen än mer. Paula Seger, inköpsstrateg Mölndals stad, berättade om det arbete som enheten har påbörjat och är mitt i, för att bli en ännu bättre upphandlande kommun. Karolina Flink Berntsson, ordförande Företagarna Mölndal, avslutade med att överlämna en inramad tavla med Företagarnas småföretagsvänliga upphandlingspolicy. Det visade sig vara en perfekt present då upphandlingsenheten sitter i nya lokaler med något kala väggar än så länge.

Mötet blev en bra början för att se hur båda parter kan samarbeta framöver och det fanns flera idéer hur man tillsammans skulle kunna bjuda in till informationsmöten med upphandlingstema för att fler Mölndalsföretag ska lämna anbud.

Etiketter: