Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Knepen som frigör utrymme i Gmail och Google Drive

Knepen som frigör utrymme i Gmail och Google Drive

Som standard erbjuder Google 15 gigabyte gratis lagringsutrymme. Här inkluderas både Gmail och det du sparat i Google Drive, så det som låter som väldigt mycket fylls upp ganska fort, särskilt om du sparar all e-post eller många bilder.

Enklaste sättet att se hur mycket av ditt utrymme du utnyttjat är via one.google.com/storage. När du insett att du har använt för mycket finns det flera åtgärder du kan vidta för att rensa upp.

Google
  1. Städa e-posten. Ta bort allt du inte behöver i Gmail. Glöm inte reklam och liknande och använd gärna filter för att till exempel hitta meddelanden med stora bilagor. Se även vår artikel här.
  2. Töm papperskorg och skräppostmapp i Gmail.
  3. Radera filer du inte behöver i Google Drive. De går att sortera i storleksordning om du vill hitta de som tar störst plats.
  4. Vid uppladdning av nya dokumentfiler, välj att konvertera dem till Google Dokument-format – det tar mindre plats.
  5. Radera de äldre versioner av dina filer som Google sparar automatiskt. Klicka på filen och sedan på de tre prickarna uppe till höger. Välj Hantera versioner.
  6. Ta gärna hjälp med ovanstående av Googles eget verktyg för att hantera lagringsutrymmet. Du hittar det på one.google.com.
  7. En sista utväg är att betala för mer utrymme. Klicka på Skaffa mer lagringsutrymme och välj önskad prenumeration. Till exempel kostar 100 gigabyte 19 kronor i månaden.