Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Kaspersky Total Security: Dyrt – men håller hög kvalitet

Kaspersky Total Security: Dyrt – men håller hög kvalitet

Total Security är Kasperskys mest kompletta säkerhetspaket, och innehåller en stor knippe smarta verktyg för att göra din internet- och datoranvändning säkrare. Men det är inte ett helt komplett paket. Där en del konkurrenter också slänger med obegränsad tillgång till en vpn-tjänst får du här en enklare prova på-tjänst med 200 megabyte data om dagen och ingen möjlighet att välja plats på vpn-servern. Vill du ha mer får du uppgradera.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Kaspersky fortsätter att leverera hög säkerhet och ett brett och detaljerat funktionsutbud i ett lättanvänt paket. Vårt enda egentliga klagomål är att det kostar en hel del och att du trots det inte får full funktion på vpn-tjänsten som ingår. Är pengarna inte en faktor är detta ett bra val, annars finns det mer lockande alternativ.

Positivt

  • Hög säkerhet
  • Bra utbud av små och större funktioner
  • Tydligt och lättnavigerat

Negativt

  • Relativt dyrt
  • Trots det kostar komplett vpn extra
PC för Alla rekommenderar

Det är det enda som känns snålt i paketet, som för övrigt är fyllt till bristningsgränsen med bra funktioner, med ett effektivt virusskydd som bas. I AV-tests senaste omdöme får det toppbetyg, med bästa möjliga detektionsgrad mot skadlig kod, både kända och okända virus, och lägre prestandapåverkan än genomsnittet för att ladda webbsidor.

Det är en positiv utveckling jämfört med förra året. Programmet lägger dock på lite mer än en del konkurrenter i laddtid av större program, men skillnaden är marginell om du inte har en äldre och långsam dator.

Efter en problemfri installation, som börjar med registrering av ett konto hos Kaspersky och avlutas med en första systemsökning och analys, möts vi av samma enkla och rediga gränssnitt som i förra årets upplaga av programmet. Säkerhetsstatus och genvägar till de viktigaste extra funktionerna syns direkt, och en bra strukturerad meny till ytterligare en uppsjö mindre funktioner finns ett klick bort. Det är minimal risk att virra bort sig.

Kaspersky Total Security
Samma stil på gränssnittet som förra året, och stora nyheter är få. 

Många praktiska funktioner

Här hittar vi blockering av åtkomst till webbkamera, skydd mot identitetskränkande spårning av webbplatser, säkerhetskopiering av utvalda dokumenttyper eller mappar, lokalt eller till ditt egna Dropbox-konto. Du får också möjlighet att skapa räddningsdisk för att rensa en infekterad eller kraschad dator, du får filkryptering med lösenordsskydd, samt verktyg för djupradering av filer.

Här finns också en samling systemoptimeringsverktyg. Ett som hittar oanvända program, ett som rensar gamla filer, ett som optimerar webbläsarinställningar, och så vidare. Det hade varit trevligt med en enklickslösning som ett par andra leverantörer har, men varje enskilt verktyg gör jobbet bra.

Utöver dessa är det tre större funktioner som vi vill belysa. För det första en separat och extra säker webbläsarsession som dyker upp som en grön ram runt din vanliga webbläsare. Det innebär att den körs i ett virtualiseringslager och inte kan kommas åt av andra processer i datorn. Du väljer själv manuellt vilka sajter som ska använda det läget, men många vanliga banker detekteras automatiskt och du får säker webbläsare som förslag.

Säker lösenordshantering

Kaspersky har en lättanvänd och kompetent lösenordshanterare, som kan importera sparade lösenord från dina webbläsare eller en handfull andra lösenordshanterare, autogenerera nya säkra lösenord, logga in automatiskt på webbläsare och med app på Android och IOS.

Kaspersky lösenord
Kaspersky har en av branschens mest lättanvända och mångsidiga lösenordshanterare.

Den hanterar även sådant som bankkortsinformation och adresser som du ofta fyller i på webben, samt konton och lösenord eller licensnycklar för program. Den sista får du dock ingen hjälp med ifyllning av. I lösenordshanterarens krypterade valv kan du också spara dokument med känslig information och separata text-anteckningar.  

Slutligen har vi kompetenta föräldrakontrolltjänsten Safe Kids, som ger ett mycket komplett skydd för barnens internet. Och datoraktivitet. Du kan sätta upp detaljerade webbfilter, övervara användning av sociala medier, övervaka användning av, blockera och schemalägga användning av specifika program, och spåra var datorer och mobiler befinner sig. Det du möjligen saknar är en riktig stöldsskyddsfunktion. Det går inte att detaljerat spåra, låsa, rensa eller spärra borttappade enheter.

Specifikationer

Produktnamn: Kaspersky Total Security
Testat: Februari 2022
Kontakt: Kaspersky
Brandvägg: Ja
E-postskydd: Ja
Föräldrakontroll: Ja
Separat bankskydd: Ja
Svenskt gränssnitt: Ja
Övrigt: Lösenordshanterare, föräldrakontroll, säkerhetsanalys, nätverkskontroll, kryptering, vpn, räddningsdisk, systemrensning, djupradering, med mera
Systemkrav, Windows: Windows 7, 2 GB ram (för 64 bit), 1,5 GB ledig lagring
Multiplattform: Windows, Mac, Android, IOS
Prisexempel första året/förlängning: 668 / 1 114 kr (1 år, 3 enheter)