Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Jul, jul strålande jul

Jul, jul strålande jul

Företagarna Piteå lämnar snart 2021 bakom sig och även om året har kantats av pandemi och restriktioner ser föreningen ändå ljust på den verksamhet de har bedrivit under året.

Så står den åter inför dörren. Julen 2021 och visst är känslorna inför julens vara eller inte vara lite skälvande och osäkra. September månad bjöd upp till dans med en ökade andel vaccinerad befolkning. Vi trummade i gång handel, möten, resor och människor återvände sakta men säkert till sina kontor. Men är det inte typiskt? Det som började som en viskning i Sydafrika svepte snabbt in som en storm över hela Europa och just nu balanserar befolkningen på något som kan jämföras med en skranglig gungbräda. Vilken håll den vickar får vi helt enkelt vänta och se. Optimisten ropar ”vi kör” pessimisten skriker ”lås dörrar och fönster ” medan realisten avvaktande försöker leva vidare light och eftertänksamt skrollar utmed Folkhälsomyndighetens webbsidor.

Företagarna Piteå 2021

Verksamheten inom Företagarna Piteå har under året på grund av pandemin inte kunnat vara verksamma fullt ut. Vi har dock fortsatt bedriva verksamhet för näringslivets räkning utifrån definitionen av vårt syfte som är:

”Företagarna i Piteå ska skapa förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Piteå och Sverige. Vårt arbete är att verka för att företagande, företagarens rättigheter och bidra till ett klimat som gör det lätt och attraktivt att driva företag.”

Företagarna i Piteås målbild är att vi ska vara den självklara samarbetspartnern för ett nystartat företag eller en etablerad företagare som vill möta ett stort nätverk av oliktänkande entreprenörer. Med ett gemensamt mål – att utveckla Piteås företagsamhet, både för sig själva och för Piteå som kommun.

Presentkort och handelsutveckling 2021 

Cecilia Lindström har genom Företagarna Piteå fortsatt rollen som handelsutvecklare. Cecilia har inlett och kommer fortsätta att arbeta för att verkställa uppsatta mål i handelsstrategin, koordinera event och samordna möten för handeln.
Antalet butiker som ansluter sig till Presentkortet fortsätter att öka. Så roligt och bra att fler ser nyttan att främja den lokala handeln! Har du frågor om presentkortet eller handelsutvecklingen är du välkommen att kontakta Cecilia cecilia.lindstrom@foretagarna.se

Nytt år nya möjligheter 

Nu satsar vi på ett nytt verksamhetsår där vi kanske kan återgå till en mer normal verksamhet där vi får mötas, utbyta kunskap/erfarenheter förhoppningsvis utan att vi bör tänka på Covid-19?
Vi vill rikta ett stort tack till våra medlemmar för att ni stöttat och engagerat er i denna svåra tid, det kan bara bli bättre!
Vi får fortsätta vårt uppdrag att verka för ett bra företagsklimat i vår kommun och ser fram emot att växa ytterligare. Tillsammans gör vi skillnad!

Ordförande har ordet

 ”2021 är på väg att avslutas och vi har ännu ett år som präglats av Covid-19 pandemin om än vi har börjat se lite ljus i den s.k. tunneln. Nu får vi hoppas att inte Omikron eller något annat virus tar makten igen och sätter våra företag i ett svårt läge! Då man summerar ett år brukar det var fullt med aktiviteter, After Work, WorkShop, nätverksträffar, middagar m.m. och då jag i nuvarande stund sitter och skriver verksamhetsberättelse för 2021 blir jag förvånad över allt vi gjort trots pandemin. Vi har genomfört 6 styrelsemöten fysiska som digitala, ett antal digitala medlemsmöten, digitalt fika med kommunstyrelsen och medlemmar, delat ut pris till Årets företagare som gick till TROMB AB, tagit över Piteå Presentkort och Handelsutveckling i Piteå, Integrationsprojekt 101, m.m.
Vi har en positiv medlemsutveckling och snart är vi 200 medlemmar hos företagarna i Piteå och målet 300 får vi försöka nå under 2022!
Snart är det vintersolstånd och efter det så vänder det och vi får ljusare tider och då får vi hoppas att detsamma gäller för våra företag.
Jag vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.” //Jan-Eric Sandberg

Varma vinterhälsningar med en önskan om en riktigt God jul och ett Gott nytt år
/Styrelsen Företagarna Piteå 

Etiketter: