Hoppa till innehåll
Hem » Blog » ICA Supermarket Rimforsa är mer än bara en matbutik

ICA Supermarket Rimforsa är mer än bara en matbutik

I oktober varje år delas det prestigefyllda priset Årets Företagare Sverige ut. Vinnaren har tagit sig först till vinsten i sin kommun och vidare till regionsfinalen för att till sist koras till Årets Företagare i Sverige. Vi har pratat med en av vinnarna av Årets Företagare Kinda, Joakim Thörnberg.

Den 8:e juni mottog Joakim och Emil utmärkelsen Årets Företagare Kinda, här tillsammans med delar av Företagarna Kindas styrelse.

Joakim  och Emil Thörnberg driver ICA Supermarket Rimforsa eller Melkers som det heter i folkmun. En ICA-butik som inte nöjer sig med att bara vara en mataffär. 

-Hej Joakim och stort grattis till utmärkelsen Året Företagare Kinda! Vad var det som gjorde att du och din bror valde företagandet?

-Tack, det känns jätteroligt! Jag och min bror Emil gjorde 2018 ett generationsskifte med vår pappa som tidigare drev ICA-butiken. Både min bror och jag tycker att det är otroligt roligt att driva ett företag där service och kundkontakten är i fokus.

– Vad är det som gör att ni lyckats så bra?

– Vi arbetar hela tiden mot att förnya och förbättra oss och sedan har vi väldigt duktig personal. Men vi tänker att vi alltid kan bli bättre! Det är en drivkraft vi har att vilja gå framåt hela tiden. Vi vill fortsätta att utveckla butiken och vill vara med och bidra till att Rimforsa också blir ett bättre och trevligare samhälle.

-Har ni haft några utmaningar i ert företagande?

-Vi kör ofta på i ett rasande tempo och skulle nog behöva hejda oss då och då. Som tur är har vi en styrelse som kan bromsa oss när vi är lite väl taggade på nya projekt.

-Har ni tre råd till den som vill vinna Årets Företagare i framtiden?

-Ja absolut, det gäller att jobba hårt, ha viljan och verkligen tro på ditt företagande. Då tror vi att man kan ha stora chanser till att vinna som året företagare.

-Stort tack Joakim och Emil, lycka till på er fortsatta företagsresa!