Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Hasse med sitt blomstrande företag är Årets Företagare i Munkedal

Hasse med sitt blomstrande företag är Årets Företagare i Munkedal

Hasse Adamsson, som driver Jimmis Handelsträdgård i Munkedal, utsågs till Årets Företagare i Munkedal 2021. Hasse är, enligt juryns motivering, en riktig glädjespridare i en blomstrande verksamhet.

Stort grattis Hasse! Berätta lite kort om ditt företag.

− Vi är ett Gardencenter som säljer allt i växter för både inne och ute och tillbehör till detta. Vi har även en stor snittavdelning med ett bra sortiment och där jobbar sex florister, varav två med gesällbrev, med att binda buketter till bland annat bröllop och begravningar.

Vad tror du är den främsta anledningen till att företaget blivit så framgångsrikt? 

− Jimmis har funnits här i snart 40 år och har alltid strävat efter att ha hög kvalitet på det vi säljer och med stort fokus på att ha ett bra kundbemötande.

På vilka sätt jobbar ni med hållbarhet i er verksamhet?  

− Vi gör allt det vanliga som sortering av avfall, miljötänk med transporter med mera. Vi lägger också en hel del pengar på ungdomsidrotten.

Vilken är din största styrka som företagare och ledare?  

− Glad hjälpsam och lagom drivande.

Hur skulle dina medarbetare beskriva dig som ledare?   

− Förhoppningsvis är det är samma som svaret ovan!

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter med företaget?

− Efter snart 40 år så har vi väl gjort det mesta men det finns alltid nya trender att haka på. Den pågående pandemin har gett vår bransch extra fart.

Juryns motivering:

Jimmis Handelsträdgård startade redan i början av 1970-talet, i Herrestad, Uddevalla. Företaget växte och 1984 påbörjades byggandet av en helt nyväxthusanläggning med butik på det lika nya handelsområdet Munkeland. Det var där i byggandet som Hasse, endast 24 år gammal blev involverad och har sedan dess arbetat i företaget. Och från och med 1994 tog Hasse över företaget. Jimmis Blommor som företaget kallas i folkmun har haft en stabil tillväxt genom åren och blivit det självklara valet för många kunder när växter, blomster och presenter skall inhandlas. Att företaget har stort kundfokus märker alla när man besöker butiken. Hasses ledarskap präglar hela verksamheten och utgör grunden till att kunderna alltid får ett glatt och positivt bemötande. Man kan väl med fog säga att hela verksamheten blomstrar och har spelat en viktig roll med att sprida glädje och glatt många genom den aningen svåra pandemitiden. Idag består personalen av 11 anställda och omsättningen presenterar år efter år stabila siffror. Hasse Adamsson med sitt Jimmis Handelsträdgård har utvecklats till ett gott varumärke. Inte bara för företaget själv utan för hela Munkedal.