Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Här är Windows 11 SE – Microsofts Chromebook-dödare

Här är Windows 11 SE – Microsofts Chromebook-dödare

Under tisdagen lanserade Microsoft utan förvarning en ny version av Windows 11 kallad Windows 11 SE. Det är ett mellanting mellan Windows 11 S och Windows 11 Home, med stöd för vissa tredjepartsprogram som Zoom och Chrome.

Microsoft har redan samarbeten igång med flera datortillverkare som kommer ha laptops med Windows 11 SE redo att börja säljas innan årsskiftet – bland annat Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP och Lenovo.

Företaget har inte gått in på detalj exakt hur Windows 11 SE skiljer sig från Home-versionen, men i ett blogginlägg skriver Paige Johnson, Microsofts chef för utbildningsmarknaden, att det handlar om ”alternativ som är enklare, säkra och fungerar på billigare enheter”.

Men inte nog med det: Microsoft passar även på att självt lansera just en sådan skoldator. Surface SE heter den och kostar bara 250 dollar i USA. Den har en 11,6-tumsskärm med 1366 x 768 pixel upplösning, en 720p-kamera, en usb-c-kontakt för laddning och annat, en usb-a-kontakt samt ett hörlursjack. Processorn är en Intel Celeron.