Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Här är Googles nya Titan-säkerhetsnycklar

Här är Googles nya Titan-säkerhetsnycklar

Från och med nu säljer Google bara två versioner av sin fysiska säkerhetsnyckel Titan Security Key – en version med usb-a-kontakt samt en version med usb-c. Det säger kanske sig självt, men Google rekommenderar att den som har en dator med usb-c-portar köper usb-c-versionen, och att den med främst usb-a-portar på sin dator väljer usb-a-versionen.

Båda versioner kommer med inbyggt nfc-chip, främst tänkt för att användas med mobiler. Den som har en Ipad med usb-c-kontakt kan använda usb-c-versionen. En lightning-adapter rekommenderas för de användare som har Ipad med lightning-kontakt.

Med detta slutar Google saluföra den tidigare bluetooth-versionen. All trådlös kommunikation med exempelvis mobiltelefoner ska istället ske över nfc. Anledningen är att de flesta nya Iphone- och Android-enheter har nfc-chip.

De nya nycklarna finns att köpa i Googles amerikanska butik för 30 respektive 35 dollar, och finns tillgängliga från tisdagen den 10 augusti. Ännu har vi inte sett till de nya nycklarna i Googles svenska butik.

Existerande bluetooth-versioner fortsätter fungera precis som vanligt.