Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Hållbarhetsföretag blev Årets Företagare i Kumla: ”Har mycket att göra”

Hållbarhetsföretag blev Årets Företagare i Kumla: ”Har mycket att göra”

Robert Ljunggren hyllades dubbelt under Kumlas Näringslivsdag. Hans företag A-Återvinning utsågs till Årets Företag i Kumla och samtidigt korades hans själv till Årets Företagare 2020.

Nästa år fyller A-Återvinning tio år. Verksamheten, som huvudsakligen är en lokal återvinningsanläggning, har gått från att ha noll containrar till att i dag äga närmare 750 stycken, uppger NA.se.

De största kunderna kommer från olika byggfirmor och i takt med att byggbranschen blomstrar så har även A-Återvinning ökat sin omsättning de senaste åren. Företagets vd, Robert Ljunggren, korades nyligen till Årets Företagare i Kumla 2020 och han berättar om den hektiska tiden:

– Vi sysselsätter väl nio-tio bilar om dagen, avslöjar han till tidningen och fortsätter:

– Vi har mest lokala företag som kunder, inte de största byggföretagen som kunder, som NCC, JM Peab eller Skanska. De har ofta riksavtal med samma entreprenör över hela landet och det är inte uppdrag som passar oss.

Vuxit på rekordkort tid 

A-Återvinning bestod vid starten 2012 av tre entreprenörer som alla ursprunligen kom från återvinningsbranschen. Nu behöver de addera ytterligare två till i sitt team på nio.

– Vi har mycket att göra och folk måste ju kunna vara lediga och att verksamheten inte drabbas så hårt om någon är sjuk, berättar Robert.

Kraven på återvinningsbranschen är i dag stora då de ökat med tiden. Numera är det Länsstyrelsen, och inte kommunen, som ska sköta tillsynen.

– Det är ganska tydligt vad man får och inte får göra, konstaterar Robert avslutningsvis.