Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Grotta ned dig i statistik med dessa fyra program – alla är gratis

Grotta ned dig i statistik med dessa fyra program – alla är gratis

Det finns en sida på nätet som varje datornörd bör känna till. Den heter Nirsoft (www.nirsoft.net) och är skapad av en kille som är glad i att programmera användbara små nyttoprogram och dela med sig av dem helt gratis.

Här finns över hundra olika små program och du kan garanterat hitta något som du kan ha glädje av. Det finns program som tar fram glömda lösenord, program som övervakar och ger information om nätverk, program som ger information om webbläsaranvändning, program för ljud och film – liksom program för information om exempelvis Windows och Office. Här hittar du också programmeringshjälpmedel, systemhjälpsverktyg och en uppsjö annat.

Helt enkelt ett kul ställe att rota runt. Bland alla dessa program har vi grävt fram fyra som du kan använda för att få uppgifter och statistik om hur du använder din dator och internet. Riktig navelskådning, med andra ord.

De flesta programmen laddas ned i form av en zip-fil och någon installation krävs inte. Allt du behöver göra är att öppna zip-filen och köra den exe-fil du hittar där.

Nirsoft

1. Outlookstatview

Det här är programmet för dig som använder Outlook och vill veta hur många e-postmeddelanden du skickat till och tagit emot från olika personer. Oerhört mycket statistik på längden och tvären, som också kan exporteras till exempelvis Excel.


Nirsoft

2. Browsinghistoryview

Ett verktyg som läser historikdata från fem olika webbläsare (Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome och Safari) och visar detta i en tabell. Du kan hitta information som besökt sida, titel, besökstid, antal besök, med mera, och även exportera till Excel.


Nirsoft

3. Networkcounterswatch

En systemräknare för varje nätverksgränssnitt i din dator. Du kan se antalet inkommande/utgående bytes, antalet inkommande/utgående paket, antalet broadcast-paket och mer. Programmet beräknar och visar också aktuell ned- och uppladdningshastighet.


Nirsoft

4. Wifihistoryview

Detta är ett verktyg som visar historiken för anslutningar till trådlösa nätverk på din dator. Programmet kan visa datum/tid då händelsen inträffade, nätverksnamn (ssid), profilnamn, nätverksadapternamn och mer.