Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Google vill lära skolelever reparera Chromebook

Google vill lära skolelever reparera Chromebook

Chromebook repair program kallar Google en ny satsning på att hjälpa skolor göra många av sina egna datorreparationer för elevers Chromebook-datorer.

Google tror att satsningen kan hjälpa skolor att minska sin miljöpåverkan genom att fortsätta använda datorer längre, och välja maskiner som är enkla att reparera. Tanken är att eleverna själva ska vara med och utföra reparationerna och på så sätt även lära sig nyttiga färdigheter.

Det här är inget nytt fenomen – det finns redan en hel del skolor med elevledda reparationsverkstäder och till exempel Acer har en egen liknande satsning.

En del av satsningen är en guide till skolor som vill starta reparationsprogram/klubbar. Google har också en sida som listar Chromebook-modeller som är särskilt anpassade för enkla reparationer, till att börja med från Acer och Lenovo men Google hoppas att fler ska haka på.

Ökat återbruk och fler reparationer är viktigt för att minska e-avfallet. Elever som har lärt sig att reparera datorer i skolan kommer förmodligen växa upp orädda för att fixa sina egna elektronikprylar, så satsningar av det här slaget kan få stor positiv effekt på lång sikt.