Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Gles postutdelning skapar oro bland värmländska företagare

Gles postutdelning skapar oro bland värmländska företagare

Postnord kommer inom kort att börja med varannandagsutdelning – något som 66 procent av landets företagare tror kommer leda till negativa konsekvenser visar en ny stor undersökning gjort av Företagarna.

2022 planerar Postnord att börja med varannandagsutdelning i hela landet, något som Företagarna känner sig oroade för då detta kan komma att innebära att bara 85 procent av breven kommer fram inom två dagar. Utöver det kravet är förslaget att 97 procent av breven ska ha delats ut inom fyra arbetsdagar.

Nedmontering av postutdelningen

I en debattartikel på NWT.se skriver Företagarnas regionchef Eva Cooper och Pontus Lindström, Expert lokalt företagsklimat på Företagarna, om hur bakvänt det nya målet kan komma att bli för länets småföretagare.

Om den nationella postservicen vore en ost så är Postnord en osthyvel i regeringens hand som obönhörligen tar bort skiva efter skiva. Markkontakten verkar dock närmast obefintlig för när vi frågar Sveriges företagare så anger de tvärtom att de har ett stort behov av att skyndsamt kunna skicka och ta emot fysiska brev. Postnord går samtidigt med rejäl vinst – bolaget gjorde ett rekordresultat på 1,7 miljarder 2020 – men säger sig inte ha råd att dela ut post till invånarna, skriver de bland annat. 

Stoppa försämringarna

Det är hög tid att Sveriges politiker tar på sig ledartröjan och stoppar de pågående försämringarna av posttjänsten. Ska Sveriges små och medelstora företag bidra med tillväxt och fler jobb måste de få rimliga förutsättningar för detta, skriver de avslutningsvis.