Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Förhandsversion av nya Microsoft Defender ute nu

Förhandsversion av nya Microsoft Defender ute nu

Senast i januari rapporterade vi om nya rykten om att Microsoft ska bredda konsumentversionen av Defender från en renodlad Windows-funktion till alla de stora plattformarna. Företagsversionen har funnits för Mac, Android och Linux sedan ett par år tillbaka.

Nu har företaget släppt en förhandsversion av det nya programmet som kallas Microsoft Defender Preview och till att börja med finns för Windows och Android.

Precis som ryktena har sagt är det mer en säkerhetsportal än ett antivirusprogram. I Windowsversionen visas status för de redan inbyggda skydden och genvägar till inställningarna i Windows-säkerhet, så det är inte frågan om en ersättare för det programmet.

På Android är Defender däremot ett antivirusprogram som dels skannar länkar för att hindra dig att ladda ner skadeprogram men också går igenom dina installerade appar och kontrollerar att de inte finns på några listor över skadeprogram.

Den kommande IOS-versionen väntas påminna mer om Windows-versionen, eftersom Apple gör det omöjligt för tredjepartsutvecklare att göra liknande saker som Android-appen gör.

Företagsversionen av Defender för Mac är ett fullfjädrat antivirusprogram som använder Apples moderna Endpoint Security-ramverk, så gissningsvis kommer även konsumentversionen bli det.