Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Företagslunch tillsammans med Företagarna & Svensk Näringsliv

Företagslunch tillsammans med Företagarna & Svensk Näringsliv

Den 19 september träffades ett par av Företagarnas och Svenskt Näringslivs medlemmar för att diskutera om viktiga frågor för att kunna utveckla företagandet i Mullsjö.

En mycket stor fråga var självklart elpriserna. Kostnaderna och ovissheten är påtaglig hos företagen. Oron för hur det skall utvecklas och hur det kommer att slå på både företagen och för hushållen gör att tendensen att bli återhållsam var en gemensam nämnare för de närvarande företagen.

Vi kan inte vänta på besked om elpriser, vi ska lämna besked inom en månad på offerter, det vore bra om det fanns något att förhålla sig till. Det varenda politiker borde förstå är att det börjar och slutar med företagen. Vi på Leif Arvidsson är helt beroende av de andra företagen här i Mullsjö.

” Vi kan inte göra någonting om inte det andra företagen i kommunen fungerar säger Mattias Park, vd Leif Arvidsson.”

Sandra Lövstål som äger och driver Exxi, berättar att det som de kommer att få dra ner på inledningsvis är sin servicenivå. Hon bedömer att de inte kommer att kunna ha vissa verktyg igång hela dagarna för att det drar för mycket.

”Vi behöver veta om vi ska teckna ett nytt dyrare elavtal, eller om vi vågar köra på rörlig pris ett tag Menar Sandra på Exxi.”

Maria Johanskog från Skogsrospa och Andreas Almquist Ryfors Konfektyr som säljer produkter till hushållskonsumeter märker att hushållen blir mer försiktiga vad de köper. 

Vi tackar för en riktigt trevlig lunch.

Etiketter: