Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Företagarnas medlemsföretag i Hylte belönade med Michelinstjärnor

Företagarnas medlemsföretag i Hylte belönade med Michelinstjärnor

Knystaforsen i Halland belönades med Michelinstjärnor.

Paret Eva och Nicoloi Tram är paret som flyttat från Köpenhamn och slagit ned sina pålar vid Rydöbruk i Halland. Här startade de i januari 2021 sin restaurang Knystaforsen där all mat lagas på öppen eld med råvaror som hämtas från lokala producenter och från den närliggande naturen.

Numera klassas Knystaforsen som en stjärnkrog. Det var nämligen under en gala i Stavanger i Norge tidigare i veckan som den mytomspuna Michelinguiden presenterade årets nordiska länder som tagit sig in på listan för i år.  Och i år gick en av Michelinstjärnorna till den lilla halländska krogen. 

Knystaforsen belönades dessutom med en grön stjärna för sin hållbara Gastronomi. 

– Det har varit en emotionell bergochdalbana i dag. Vi är så stolta och glada över att Michelin hittade ut till vårat område, skriver krögarparet på Knystaforsens facebooksida. 

Knystaforsen ligger i Rydöbruk. 

Restaurangen vann nyligen även priset som Årets Resmål från Dagens Industri vilket också gjort att man fått gäster som åkt långt för att besöka dem. Hit kommer gäster från både hela Sverige men också från Danmark, Tyskland och England.

-Vi hade ett bra självförtroende i vårt koncept. Sedan skrev några större tidningar såsom Svenska Dagbladet också om oss, det hjälpte såklart, sa paret till Företagarna då. 

Linnéa Petersson, ordförande Företagarna Hylte tillsammans med Eva Tram. 

Företagarna Hyltes ordförande Linnéa Petersson passade under torsdagen på att åka ut till medlemsföretaget för att gratulera Nicoali och Eva Tram med blommor. 

– Jag tycker det är otroligt imponerande vad Nicolai och Eva åstadkommit på så kort tid. Sanna entreprenörer med stort hjärta för bygden, och ett enormt driv att förverkliga sin dröm, säger hon.

Läs mer om Företagarnas besök på Knystaforsen här!

Etiketter: