Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Företagarnas Digitala Mötesrum vecka 9 Tema: Ai – Möjligheter och nytta? Hur påverkas ekonomin av konflikten i Ukraina?

Företagarnas Digitala Mötesrum vecka 9 Tema: Ai – Möjligheter och nytta? Hur påverkas ekonomin av konflikten i Ukraina?

I fredagens digitala mötesrum deltog Günther Mårder som berättade hur ekonomin påverkas av konflikten i Ukraina och Anders Thoresson som berättade om möjligheter och nytta med Ai.

Företagarnas Digitala Mötesrum fick en lägesuppdatering om marknaden och trender som kommer att påverka företagandet i Sverige på kort och lång sikt. Günther Mårder inledde mötet med att berätta att elpriserna nådde all time high idag. Han konstaterade också att dieselpriserna har på en och en halv vecka stigit med 1 kr och 50 öre på litern. Kostnadsökningarna kommer att skapa en ansträngd situation för både företagare och privatpersoner.

-Men glöm aldrig att de flesta kriser bär något gott med sig. Vi ser det inte nu. Men, vi är företagare, och vi är bra på att lösa situationer. Så blicka framåt, vi kommer att klara den här krisen också, avslutar Företagarnas VD Günther Mårder.

Anders Thoresson, AI Sweden, gav sin pragmatiska definition på AI. Det är algoritmer, till exempel maskininlärning som kan hitta mönster och avvikelser genom att analysera och lära från stora datamängder. På så sätt kan artificiell intelligens lösa problem som tidigare varit olösbara. Men AI kan inte tänka, förstå eller resonera.

-AI hjälper oss att göra det som vi gjort med vår hjärna och muskler, omsätter det till data som i sin tur ger oss tid och insikter. På sikt kommer AI att förändra alla verksamheter. Det är oerhört spännande, avslutar Anders Thoresson AI Sweden.

Vill du ta del av hela mötesrummet kan du se allt i sin helhet i länken här.

Företagarnas Digitala Mötesrum genomförs varje helgfri fredag kl. 11.00-12.00, program och anmälningslänk hittar du på www.foretagarna.se