Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Företagarna tog pulsen på Lars Hjälmered, Moderaternas näringspolitiska talesperson

Företagarna tog pulsen på Lars Hjälmered, Moderaternas näringspolitiska talesperson

Företagarnas Digitala Mötesrum tog pulsen på Moderaterna och deras syn på företagarpolitiska frågor.

-Vi kommer från två år med restriktioner och hantering av diverse olika coronastöd. Det har färgat politiken och gjort den något lamslagen. 4 av 5 jobb skapas i de små företagen därför är det viktigt att vi kommer vidare och skapar de bästa förutsättningar för Sveriges jobbskapare, inleder Lars Hjälmered.

Frågor som under samtalet kom upp var utbildning, innovation och uppfinningar, energi och drivmedel. Diskussionen handlade mycket om dagens energipolitik och hur Sverige kan säkerställa att vi får ett robust system som anpassas för framtida utmaningar.

-Vi måste se affärsmöjligheterna i att skapa de bästa förutsättningarna för företagen att bli konkurrenskraftiga, där är en trygg energiförsörjning en hörnsten, menar Hjälmered.

Företagaren Adrian Aljumaili, Movz AB som är ett transportföretag i Värmland berättade hur drivmedelspriserna påverkar hans företag.

-Ökade kostnader och press att gå över till elbilar gör att jag har svårt att få mina transporter att gå runt. Varför har vi så hög skatt på drivmedel i Sverige? undrar Aljumaili.

-Jag har inget bra svar på det, ni har säkert följt med i debatten och vet att vi tycker väldigt olika om skatten på drivmedel. Men, från den 1 maj kommer skatten att sänkas med 50 öre per liter, svarar Lars Hjälmered.

Vill du ta del av hela samtalet eller se när Lars Hjälmered rangordnar våra frågor kan du se allt i sin helhet i länken här.

Företagarnas Digitala Mötesrum genomförs varje helgfri fredag kl. 11.00-12.00, program och anmälningslänk hittar du på www.foretagarna.se