Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Företagaren som klättrar uppåt med ett leende!

Företagaren som klättrar uppåt med ett leende!

Trädteamet utför skogsvård med trädfällning, hamling och fruktträdsbeskärning som huvudsysslor. Företaget utfärdar även skötselplaner och åtgärdsförslag till både privatpersoner och bostadsrättsföreningar. En lukrativ bransch där kunden alltid är viktigast!

Arvid Bläsung, Årets Unga Företagare Jönköpings län 2022. Foto: Trädteamet

Företaget Trädteamet Arvid Bläsung grundare och ägare Arvid Bläsung har utsetts till Årets Unga Företagare Småland 2022. Vi passade på att ställa några frågor till vinnaren!

-Hej Arvid och stort grattis till utmärkelsen Årets Unga Företagare!  Vad var det som fick dig att bli företagare?

-Tack, det känns jätteroligt att uppmärksammas! Jag startade företag när jag blev skogsägare och såg efter något år att det fanns en ganska stor marknad där jag kunde få nytta av mina spetskunskaper.

-Jag vidareutbildade mig inom trädklättring och det gjorde att jag kunde utveckla mitt företagande. Nu kunde jag fälla mycket mer avancerade träd!

-Vad är det ni gör på Trädteamet som gör att ni sticker ut?

– Jag hoppas att det är flera anledningar, vi är snabba på att svara på offertförfrågningar. Vi är lyhörda till vad kunden vill ha. Vi vill inte lämna stora stockar kvar på trädgården som blir svåra att ta bort. Vi är alltid tydliga med vad som vi enkelt kan lösa med maskin och så vidare.

-Vi vill vara rimliga i vår prissättning och vi är alltid glada och trevliga! Det är många saker som spelar in men väl utförda jobb är nog viktigast för att få ett bra rykte.

-Vad i ditt företagande gör dig mest stolt?

-Jag känner mig väldigt stolt över att Trädteamet på så kort tid har fått ett så gott rykte och har lyckats få relativt stora kunder fast vi inte är så stora själva!

-Vilka är dina främsta egenskaper som företagare?

-Jag är alltid glad och trevlig. Det är viktigt att vara lyhörd och ödmjuk men framför allt ekonomisk! Rinner pengarna mellan fingrarna så blir man nog kortvarig som företagare.

-Vad har du spännande planer för ditt företagande framåt?

-Det viktigaste målet som jag har är att ta över föräldragården och se till att allt snurrar på bra rent ekonomiskt. Jag vill ha ett välmående företag på lång sikt och nöjda kunder. Vi har gårdsaffär vilket gör att jag vill hålla kvar vid min enskilda firma och inte ombilda till aktiebolag.

-Kan du dela med dig av tre råd till den som vill vinna Årets Unga Företagare i framtiden?

– Älska det du gör. Utan att brinna för det man gör så lägger man inte ner det där lilla extra som krävs för att verkligen lyckas. Ge alltid ett positivt kundbemötande. Kunden har kontaktat just ditt företag för den vill ha hjälp och det är din uppgift att ge ett bra bemötande. Se till att kunden blir nöjd. Tiden syns inte efteråt men om man har slarvat så märker kunden det.

– Stort tack för att du delar med dig Arvid! Lycka till i Sverigefinalen av Årets Unga Företagare den 14:e oktober.