Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Flygplansläge – så aktiverar du det inte av misstag

Flygplansläge – så aktiverar du det inte av misstag

Stör du dig på flygplansläget i din bärbara dator? Händer det att du råkar aktivera det av misstag och plötsligt står utan alla kommunikationsmöjligheter? Det kan hända om du använder Åtgärdscenter och klickar fel, eller om muspekaren bara är ute på någon av sina vanliga eskapader. Det senare är ju inte ovanligt när det gäller bärbara datorer.

Då är den goda nyheten att det i Windows 10 går att stänga av flygplansläget permanent. Med permanent menar vi då tills vidare – du kan alltid ångra dig om du någon gång skulle behöva använda läget igen. Denna möjlighet verkar inte finnas i Windows 11.

Proceduren är ganska enkel och kräver bara användning av Kommandotolken. Det kanske kan vara lämpligt att spara en liten anteckning om hur du återställer allt till det normala om du någon gång skulle vara ute i flygande fläng.

Flygplansläge
  1. Högerklicka på Start-knappen och välj Kommandotolken (administratör).
  2. Skriv sc config rmsvc start= disabled och tryck Enter.
  3. Starta om datorn.

När du har startat om din dator ser du fortfarande Flygplansläge som ett alternativ i både Åtgärdscenter och Inställningar, men du kommer inte att kunna slå på det. Skulle du vilja ändra tillbaka, gör likadant, men skriv i stället sc config rmsvc start= auto.