Hoppa till innehåll
Hem » Blog » Fixa Facetime för Android med smart knep

Fixa Facetime för Android med smart knep

Facetime är Apples app för att köra videosamtal. Tjänsten är mycket populär på Iphone, men Android-användare har hittills varit uteslutna. Det finns fortfarande ingen app för Android, men Apple har från och med IOS 15 dock skapat en möjlighet att delta i Facetime-samtal i webbläsaren.

Haken är att du fortfarande inte kan starta en Facetime-uppkoppling från Android, men du kan bli inbjuden av någon med en Iphone eller Ipad. Kravet är att du använder en kompatibel webbläsare, som är Chrome eller Edge, för att kunna öppna det som Apple kallar Facetime-länkar. Det fungerar för övrigt även i Windows.

Metoden kan användas både för samtal en mot en och för gruppsamtal. Du behöver alltså en vän som använder Iphone, Ipad eller Mac som kan starta samtalet. När du väl är ansluten fungerar det som vilket videosamtal som helst. Chrome eller Edge måste vara vald som standardwebbläsare i din Android-enhet för att länken du får ska öppnas korrekt.

Facetime

1. Skapa länk

Din vän ska starta Facetime och välja alternativet Skapa länk. Appen genererar omedelbart en länk som sedan ska delas.


Facetime

2. Dela

Din vän ska nu dela länken med dig på valfritt vis. Det kan till exempel vara via Messenger eller genom att kopiera den och skicka den med e-post.


Facetime

3. Öppna

När du mottagit länken, klicka på den för att öppna den i din webbläsare. Ange ett namn och välj Continue.


Facetime

4. Anslut

Klicka sedan på Join. Därefter måste du vänta på att Apple-användaren släpper in dig i samtalet. Sedan är det bara att snacka.